Ποδηλατάδα στον νέο ποδηλατόδρομο των Τρικάλων

Μια ποδηλατάδα που έκλεισε έναν κύκλο δραστηριοτήτων, ανοίγοντας έναν άλλο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στα Τρίκαλα.

Η ποδηλατάδα έκλεισε τις επταήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που φέτος εστίασαν στο κεντρικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη: «Ασφαλές περπάτημα – Ασφαλής Ποδηλασία».

Έτσι, η ιδέα για την ποδηλατάδα ήταν σαφής: να πραγματοποιηθεί στον άξονα κεντρική πλατεία – πάρκο Άη Γιώργη, συμπεριλαμβάνοντας όμως τμήμα της διαδρομής του νέου ποδηλατόδρομου που θα κατασκευαστεί.

Από το Μουσείο Τσιτσάνη μέσω των οδών Εθνικής Αντίστασης, ΚατσιμήδουΡιζαριού και με εξασφαλισμένα τα χρήματα, ο Δήμος Τρικκαίων επεκτείνει τους ποδηλατόδρομους της πόλης.

Βήματα σταθερά και υπολογισμένα, που πλέον οδηγούν στη σύνδεση του χώρου πολιτισμού (Μουσείο Τσιτσάνη) με χώρους αθλητισμού (Δημοτικό Στάδιο – Δημοτικό Γυμναστήριο) και χώρους Παιδείας (2ο Γυμνάσιο 2ο Λύκειο) με το πανέμορφο πάρκο της πόλης.

Ασφαλής διαδρομή δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό, που επίσης αναπλάθεται, με χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων, είναι παρεμβάσεις που αλλάζουν σταδιακά τη μορφή της πόλης, εστιάζοντας και στη χρήση ποδηλάτου.

Αυτός λοιπόν ο νέος κύκλος, είναι η έμφαση στην ποδηλασία και στην προστασία των πολιτών. Ήδη, καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων της Εβδομάδας Κινητικότητας, εκατοντάδες μαθητές/τριες του Δήμου Τρικκαίων ενημερώθηκαν για τον ΚΟΙΚ και την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, από τον εκεί υπεύθυνο – μέλος ποδηλατικού ομίλου και ταυτοχρόνως, ο ένας ποδηλατόδρομος της πόλης που συνδέει τα διδακτήρια του σχολικού συγκροτήματος Μπάρας με την κεντρική πλατεία, αναμορφώνεται και αλλάζει, επίσης με κονδύλια που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ποδηλατάδα για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» έδωσε τη δυνατότητα να δοθεί ώθηση σε επίπεδο τήρησης του ΚΟΚ και παράλληλων δράσεων στην πόλη των 40.000 ποδηλάτων.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή