Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΟΕΔΗΝ: Να φτιαχτούν άμεσα ψυχιατρικές κλινικές στις φυλακές

Τη δημιουργία ψυχιατρικών κλινικών εντός των φυλακών άμεσα ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το έγκλημα στο Περιστέρι, δράστης του οποίου ήταν τρόφιμος του ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί.
«Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν είναι φυλακές», σημειώνει και προσθέτει ότι σε κάθε εφημερία προσέρχονται για εισαγωγή πάνω από 30 σσθενείς με εισαγγελική εντολή εγκλεισμού.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ασθενείς διεγερτικοί, επικίνδυνοι, κακοποιοί προσέρχονται με συνοδεία τριών αστυνομικών με χειροπέδες, προκειμένου να εισαχθούν και να νοσηλευθούν σε τμήματα οξέων περιστατικών. Σε κάθε ένα τμήμα οξέων περιστατικών νοσηλεύονται 30-35 τέτοιοι επικίνδυνοι ασθενείς.
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι πολύ συχνά οι νοσηλευτές του εφημερείου και μετέπειτα οι νοσηλευτές στα νοσηλευτικά τμήματα στην σωματική έρευνα που κάνουν στους ασθενείς που εισάγονται, βρίσκουν πάνω τους πιστόλια, μαχαίρια, γκλοπς και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα και πως αυτό γίνεται παρότι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και θα έπρεπε να προηγηθεί σωματική έρευνα.
«Για σκεφτείτε ο εν λόγω ασθενής που σκότωσε τη φίλη του στο Περιστέρι, να γνώριζε ότι θα οδηγηθεί στις φυλακές. Ίσως να μην έπραττε ποτέ αυτό το φρικτό έγκλημα.

Τώρα επέστρεψε ως κύριος στο Δαφνί», καταλήγει.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή