Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποια χωριά του ν. Τρικάλων πανηγυρίζουν τον Δεκαπενταύγουστο

Δεν υπάρχει περίπτωση, όπου κι αν σας βγάλει ο δρόμος σας τoν Δεκαπενταύγουστο στο ν. Τρικάλων, να μη βρείτε μία Εκκλησία και ένα χωριό που να μην γιορτάζει την Παναγιά της.

Μια αφορμή για θρησκευτική κατάνυξη αλλά και για γνήσιο παραδοσιακό γλέντι, με χορούς, τραγούδια, εκλεκτούς μεζέδες και μπόλικο κρασί και τσίπουρο.

Συγκεκριμένα, τα ορεινά χωριά που πανηγυρίζουν είναι: Γαρδίκι, Ελάτη, Καλιρρόη, Κατάφυτο, Ανθούσα, Αμάραντος, Καλομοίρα, Ματονέρι, Αμπελοχώρι, Μαλακάσι, Κορυδαλλός, Τρυγώνα, Γλυκομηλιά, Χρυσομηλιά, Καλογριανή, Μεσοχώρα, Αρματολικό, Νέα Πεύκη, Πολυνέρι, Κορυφή, Παχτούρι, Μυρόφυλλο, Σταγιάδες, Γάυρος, Θεοτόκος, Μεγάλη Κερασιά, Λογγάς, Μαυρέλι, Φλαμπουρέσι, Αχελινάδα, Ελληνόκαστρο, Κουμαριά.

Τα καμποχώρια που γιορτάζουν είναι: Δροσερό, Διαλεκτό, Βαλτινό, Οιχαλία, Αχλαδοχώρι, Διάσελλο, Ζάρκο, Πηνειάδα, Πλάτανος

Στην πόλη των Τρικάλων πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως στο Βαρούσι. Επίσης, τα γυναικεία μοναστήρια: Βυτουμά, Κορμπόβου, Γκούρας και Σταγιάδων καθώς και ο Παλαιοχριστιανικός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή