Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποια Μουσεία θα είναι ανοιχτά στα Τρίκαλα στις γιορτές

Συνεδριάζει το αρμόδιο συντονιστικό του Δήμου Τρικκαίων ώστε οι πόρτες των μουσειακών χώρων να ανοίγουν σε καθημερινή βάση

 

Πέρα από τον Μύλο των Ξωτικών, η πόλη των Τρικάλων, θα πρέπει να ανοίξει τις πύλες των Μουσειακών χώρων που σήμερα έχει ώστε να είναι επισκέψιμοι ακόμη και σε καθημερινή βάση για επισκέπτες και κατοίκους.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, πέρα από το Μουσείο Τσιτσάνη που πλέον είναι ανοιχτό σε μόνιμη βάση, γίνεται μια προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται και οι υπόλοιποι χώροι.

Έτσι, κατά τις γιορτές θα είναι ανοιχτό το Αθλητικό Μουσείο των Τρικάλων καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα. Όσον αφορά το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, μετά από παρεμβάσεις για την χωροθέτηση των εκθεμάτων με την πάντα πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου φίλων του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης, θα ανοίξει επίσης τις πύλες του.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, αναμένεται και η μουσειακή μελέτη του χώρου, όπως αντίστοιχα έχει συμβεί με ιδιαίτερη επιτυχία στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Η έκθεση Κατσικογιάννη, θα ανοίγει για την ώρα κατόπιν ραντεβού και το πιθανότερο είναι να λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό τα Σαββατοκύριακα. Κι εκεί σημαντικό ρόλο αναμένεται αν παίξει ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελακίων.

Η «Γωνιά Μητροπάνου» στην Αγιά Μονή, θα λειτουργεί με ωράριο 11 το πρωί με 7 το απόγευμα. Πιθανότατα θα συνδράμει κι εκεί ο ομώνυμος Σύλλογος της περιοχής.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν ανοίγοντας στο κοινό τους χώρους πολιτισμού και αυτά τα Χριστούγεννα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή