Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποια θέματα έθεσε σε προτεραιότητα ο δήμαρχος Τρικκαίων Ν. Σακκάς στην Καρδίτσα

Στο βήμα της διυπουργικής σύσκεψης οι Τρικαλινοί δήμαρχοι– Πότε ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης και το μερίδιο της «πίτας» των έργων που θα πάρουν τα Τρίκαλα

Στο επίκεντρο είναι τα θέματα που αφορούν τους δήμους κάθε περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλίας όσον αφορά τη διυπουργική σύσκεψη που ξεκίνησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο δημαρχείο Καρδίτσας.

Στην εισήγησή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, έθεσε το ζήτημα των χρημάτων που ακόμη δεν έχουν πιστωθεί και αφορούν την κάλυψη των πρώτων αναγκών που προέκυψαν κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Ντάνιελ. Λογικό βέβαια, αφού για να φτάσουμε στην πίστωση κονδυλίων για περαιτέρω έργα κοκ, θα πρέπει καταρχάς να καλυφθούν χρηματοδοτικά όσα προέκυψαν ως έκτακτα κάτι που έχει γίνει σε πολύ μικρό βαθμό.

Επίσης έθεσε το ζήτημα των ρολογιών ηλεκτροδότησης που αφορά ένα κόστος το οποίος καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι οι πλημμυροπαθείς.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους δήμους, τα ζητήματα των υποδομών όσον αφορά το ορεινό οδικό δίκτυο αλλά και το μείζον ζήτημα της γέφυρας Διάβας, είναι επίσης στην κορυφή της ατζέντας με τη συμμετοχή του δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου.

Από την άλλη, τα υπουργικά στελέχη και συγκεκριμένα ο υφυπουργός υποδομών κ. Ταχιάος, χρονοθέτησαν την έναρξη των έργων αποκατάστασης οδικών υποδομών κοντά στις αρχές καλοκαιριού με τον νομό Τρικάλων να υπολογίζεται το 26% των κονδυλίων ανοικοδόμησης αμέσως μετά τη Μαγνησία στην οποία αναμένεται να απονεμηθεί το 33% των 900 εκ ευρώ που προβλέπονται.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή