Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιες γέφυρες «παίρνουν σειρά» για ανακατασκευή μετά τη γέφυρα Μιαούλη;

Ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα

Ισχυρό πλήγμα έχουν δεχτεί οι γέφυρες της πόλης των Τρικάλων από τον Ντάνιελ. Εκτός από τη γέφυρα Γκίκα και τις τρεις πεζογέφυρες (Αγ. Κωνσταντίνου, Κουτσομυλίων και Αγ. Στεφάνου), πολλές είναι αυτές που χρειάζονται επιδιόρθωση. Βέβαια, ήδη ο Δήμος Τρικκαίων είχε προγραμματίσει την ανακατασκευή τους έχοντας διασφαλίσει χρηματοδότηση πριν τις πλημμύρες. Χρηματοδότηση που όμως με βάση τα νέα δεδομένα πρέπει να «ενισχυθεί» με επιπλέον κονδύλια.

Οι εργασίες λοιπόν ανακατασκευής ξεκίνησαν από τη γέφυρα Μιαούλη (παλιό ΚΤΕΛ Τρικάλων) και θα συνεχιστούν στη γέφυρα Τρικκαίογλου.

Τρίτη στη σειρά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr θα είναι η γέφυρα της Μαρούγγαινας που αναμένεται να ανεγερθεί στα πρότυπα και στη θέση της παλιάς, με την υπάρχουσα να κατεδαφίζεται δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω στατικότητας.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για τη γέφυρα Γκίκα η οποία κρίνεται απαραίτητο επίσης να κατεδαφιστεί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έργων Γιώργο Καταβούτα.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων άνω των 5 τόνων από τη συγκεκριμένη γέφυρα, ωστόσο χρειάζεται γενναιόδωρη χρηματοδότηση για την ανέγερση καινούργιας και φυσικά η εμπλοκή του αρμόδιου υπουργείου. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή