Ποιο είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας;

Στις περιοδείες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει ισχυρή πλειοψηφία για να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Δεν μπαίνει όμως στον κόπο να ανακοινώσει με λεπτομέρειες το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Θα ενημερωθεί ο κόσμος ποιες είναι αυτές οι μεγάλες αλλαγές που έχει στο μυαλό του και με ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να τις δρομολογήσει;

Ή θα τις μάθει μετά τις κάλπες – αν κάνει το λάθος και του δώσει ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία; Όπως στις εκλογές του 2019 άκουγαν προεκλογικά- και πίστεψαν – ότι η Ν.Δ. θα δημιουργήσει «περισσότερες και καλύτερες δουλειές» και στην τετραετία που ακολούθησε οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να δουλεύουν δεκάωρο και να πληρώνονται τις υπερωρίες σε ρεπό.

Όταν π.χ. η Ν.Δ. λέει γενικόλογα στο πρόγραμμα της ότι θα θεσπίσει «ελεύθερη επιλογή σχολείου», αυτό σημαίνει διάλυση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και χρυσές δουλειές για τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια. Εφαρμόστηκε τη δεκαετία του ’80 στη θατσερική Βρετανία και εγκαταλείφθηκε ως αναποτελεσματικό και αντικοινωνικό.

Αντίστοιχα «ψιλά γράμματα» υπάρχουν και στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, όπου ο Μητσοτάκης δεσμεύεται να μειώσει τις τεράστιες λίστες αναμονής για επεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά αποφεύγει να πει με ποιο τρόπο θα το πετύχει. Αυτό που θα γίνει -και το ξέρουμε ήδη- είναι ότι θα επιτραπεί στα νοσοκομεία να παρέχουν ιδιωτικές υπηρεσίες τα απογεύματα. Έτσι, πολλοί ασθενείς θα στραφούν εκεί για να εξυπηρετηθούν και οι λίστες αναμονής για τις δωρεάν υπηρεσίες θα ελαφρυνθούν. Και ο Μητσοτάκης θα έχει υλοποιήσει τη δέσμευσή του με χρήματα από την τσέπη των ασφαλισμένων.

Σε αντίθεση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αναλυτικό και συγκεκριμένο,στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν γίνεται καμία αναφορά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ροκανίζει τα λαϊκά εισοδήματα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και την φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας και καυσίμων κ.λπ.

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές πού εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και δημιούργησαν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη πιο σκληρές και άδικες για τους πολλούς.

Χρειάζεται, λοιπόν, οι πολίτες να πάνε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υποψιασμένοι και να καταλάβουν ότι είναι μεγάλο ρίσκο να δώσουν λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη να διαχειριστεί ανεξέλεγκτος τη ζωή τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Και να πράξουν αναλόγως μπροστά στην κάλπη.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Δεν βρέθηκαν άρθρα.