Ποιοι αισχροκερδούν με τους τουρίστες που νοσούν από Covid 19

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Ελλάδα, μπρος στην αγωνία που δείχνει να στηρίξει τον τουρισμό με κάθε τρόπο, τον οποίο δυστυχώς έχει καταστήσει βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και λέω δυστυχώς, γιατί είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας που κλονίζεται με το παραμικρό, δίνει γη και ύδωρ στα διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία για να μας στείλουν κόσμο.

Εκείνοι εν μέσω κρίσης, λόγω Covid 19 και μπρος τον κίνδυνο χρεωκοπίας, προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα απ’ όπου μπορούν.

Ο μεγαλύτερος Γερμανικός τουριστικός όμιλος η TUI, ανακοίνωσε ότι πουλάει τουριστικά πακέτα με προορισμό της Ελλάδα, με αυξημένες τιμές, λόγω ασφαλίστρου υγείας που έχει προσθέσει στα συμβόλαια που κάνει με τους πελάτες της. Έτσι πληρώνουν ακριβότερα από κάθε άλλη περίοδο τα πακέτα διακοπών τους στην Ελλάδα, λόγω Covid 19.

Το ασφάλιστρο όπως αναφέρουν καλύπτει τα έξοδα για tests covid 19, εάν γίνουν στο εξωτερικό σε πιθανά κρούσματα. Μα αν κάποιος αισθανθεί αδιαθεσία κατά τη διάρκεια των διακοπών του, γίνεται test από τον ΕΟΔΥ εντελώς δωρεάν. Αυτό συμβαίνει ακόμη και στα χερσαία σύνορα της χώρας, προληπτικά σε καθημερινή βάση.

Αναφέρει επίσης το συμβόλαιο ότι καλύπτει την παροχή ιατρικής φροντίδας στο εξωτερικό, εάν ο πελάτης νοσήσει από Covid 19 κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Άλλο ένα ψέμα, αφού η νοσηλεία γίνεται με έξοδα του ελληνικού δημοσίου εξ΄ όσων γνωρίζουμε. Εκτός αν ισχύει κάτι άλλο και δεν το έχουν ανακοινώσει από το Υπουργείο Υγείας.

Απ’ ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής, μόνο στην Αμερική ζητούν τα χρήματα της νοσηλείας από τους πολίτες, για όσους νόσησαν από τον Covid 19.

Μια ακόμη επιβάρυνση είναι αυτή για την κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με επέκταση της διαμονής των τουριστών στη χώρα μας, ενδεχομένως λόγω καραντίνας. Τα έξοδα και σ’ αυτή την περίπτωση τα έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το ελληνικό δημόσιο, αφού πληρώνει στα ξενοδοχεία καραντίνας 35 € την ημέρα για κάθε δωμάτιο που φιλοξενεί κόσμο που τίθεται σε 14 ήμερη καραντίνα και 15 € την ημέρα για όσα δωμάτια είναι άδεια και βρίσκονται εν αναμονή φιλοξενίας ύποπτων περιστατικών.

Τέλος αναφέρει πως καλύπτει την τυχόν διαφορά του εισιτηρίου επιστροφής.

Για όλα τα παραπάνω η Γερμανική TUI, εισπράττει επιπλέον ποσό για υπηρεσίες που δεν παρέχει και τις αιτιολογεί ως ασφάλιστρο, το οποίο όμως βαρύνει ξένες πλάτες. Είναι χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της γερμανικής εταιρείας και όχι στα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου ή των ξενοδόχων της χώρας μας όπως θα έπρεπε.

Μετά από αυτή την ομολογία της συγκεκριμένης εταιρείας, οφείλει η Ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κοστολογεί τα έξοδα που γίνονται για τη νοσηλεία κάθε τουρίστα που μας στέλνει η Γερμανική εταιρεία να επισκεφθεί τη χώρα μας και νοσεί από τον ιό και να τα διεκδικήσει από την TUI ή από την κυβέρνησή της Γερμανίας.

Δεν μπορεί να τους αφήνουμε να κάνουν κομπίνες, εξαπατώντας τον κόσμο και επιβαρύνοντας το εθνικό σύστημα υγείας της Ελλάδας, ενώ εκείνοι πλουτίζουν, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα και τον τουρισμό στην Ελλάδα, αφού αυξάνουν τις τιμές οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά στο να μας επισκεφθεί κάποιος.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή