Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιος ρίχνει γέφυρες για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

    Το γεγονός που σηματοδότησε την εβδομάδα που πέρασε, ήταν το εξώδικο του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη προς τα Μέσα Ενημέρωσης, που δημοσίευσαν άρθρο περί μυστικής συνάντησης του μεγαλοεπιχειρηματία, με τον πρόεδρο του ΣΥΙΡΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Το επίμαχο δημοσίευμα, έκανε αναφορά για μυστική συμφωνία του κ. Βαρδινογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ και την ίδρυση ενός φορέα που θα κινείται στο χώρο της κεντροαριστεράς.

    Το εξώδικο αυτό εστάλη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ στις 28 Μαΐου. Την ίδια μέρα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, φιλοξένησε σε διπλή δόση το ΣΥΡΙΖΑ. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού φιλοξενήθηκε από τον Αντώνη Σρόϊτερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν σε συνέντευξη σε μέσο του Ομίλου Βαρδινογιάννη, μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019. Το ίδιο βράδυ στη νυχτερινή εκπομπή του Αντώνη Σρόϊτερ, φιλοξενήθηκε ο σκληρός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

    Πολλοί αναρωτήθηκαν τι νόημα μπορεί να είχε το εξώδικο που έστειλε ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη διάψευση περί συνάντησης με τον κ. Τσίπρα. Οι κακές γλώσσες είπαν πως ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο είχε φιλοξενήσει λίγες μέρες πριν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του άλλου του καναλιού, με τη Μάρα Ζαχαρέα στο STAR.

   Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό παρασκήνιο, θεωρούν πως όλα αυτά γίνονται για την πολιτική διάσωση της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

   Στο ΚΙΝΑΛ αυτή την ώρα υπάρχουν δυο πόλοι. Ο ένας που φλερτάρει ανοιχτά με τη Νέα Δημοκρατία και είναι ο στενός κύκλος του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έχει διαγραφεί από την κ. Γεννηματά πριν τις εκλογές του Ιουνίου κι ετοιμάζεται να πάρει μαζί του όλους τους παλιούς συνεργάτες και φίλους του. Και η άλλη τάση, όλων εκείνων που κουράστηκαν να παραπαίουν πολιτικά με τα μονοψήφια ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και έχουν εκφραστεί ανοιχτά για συνεργασία ή προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς, όπως υποστηρίζουν, κινδυνεύουν με διάλυση.

   Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ενωθούν οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, για την ίδρυση ενός ευρύτερου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, με τη Φώφη σε επιτελικό ρόλο που σίγουρα θα της αναθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. Εξ’ άλλου το πείραμα των αταίριαστων το έκανε με μεγάλη επιτυχία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν συνεργάστηκε στενά με τον Πάνο Καμμένο και δεν το φοβήθηκε. Τώρα που είναι σε πιο οικεία ιδεολογία το ΚΙΝΑΛ, μπορεί πιο εύκολα να προχωρήσει σ’ αυτή τη συνεργασία. Εξ’ άλλου ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το μισό ΠΑΣΟΚ απ’ τα παλιά.

   Έτσι η κυρία Γεννηματά θα βρεθεί σε γνωστά λημέρια, με παλιούς συντρόφους της και θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή της. Όσο για το ρόλο της, αυτός θα βρεθεί. Καλή διάθεση να υπάρχει κι όλα γίνονται.

   Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί αυτή την ώρα μια τέτοια κίνηση. Μα για να προλάβουν τυχόν αιφνιδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει σε εκλογές μέχρι το Σεπτέμβριο, για να προλάβει τις μαύρες μέρες που έρχονται για εργασιακά και οικονομία από τον Οκτώβρη και μετά, όπως λένε οι Κασσάνδρες. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή