Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιος θα πληρώσει το …μάρμαρο;

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας ταλανίζεται από πολλά γεγονότα, που αφήνουν έντονο το αποτύπωμα στο ιστορικό και πολιτικό «γίγνεσθαι».

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού τα προβλήματα αυτά, αφορούν βασικούς τομείς της ζωής μας όπως είναι η οικονομία, η υγεία, η παιδεία, οι φυσικές καταστροφές ακόμη δε και ο τρόπος λειτουργίας του πολιτεύματος της Δημοκρατίας.

Πως θα μπορούσε κάποιος να … πνίξει το θέμα της τραγικής καταστροφής των Τεμπών; Έχουν πληγώσει τόσο πολύ τον Λαό οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα αυτό, που δεν ξεχνιέται με τίποτα και όλη η Αντιπολίτευση μιλάει για «κουκούλωμα».

Πρόσφατα αναζωπυρώθηκε το τραγικό αυτό συμβάν με τις άστοχες δηλώσεις Υπουργών αλλά και με πρόταση κομμάτων της Αντιπολίτευσης, για την σύσταση «προανακριτικής επιτροπής», για να βρεθούν οι ένοχοι. Η ψήφος, στις Εθνικές Εκλογές, δεν είναι συγχωροχάρτι για κανέναν.

Στο στόχαστρο μπήκαν Υπουργοί όπως ο Σπίρτζης, ο Καραμανλής, ο Χατζηδάκης και ο Χρυσοχοϊδης.

Για τον Ο.Σ.Ε. και την σύμβαση 717, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 20δις από το 2000 μέχρι σήμερα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι οι διατελέσαντες στο διάστημα αυτό Υπουργοί και Πρωθυπουργοί.

Δυστυχώς, το αίτημα για προανακριτική απορρίφθηκε… μετά πολλών επαίνων…!

Στην πολιτική ισχύει αυτό που λέγει ο λαός μας ότι «κανένα κοράκι δεν βγάζει το μάτι από άλλο κοράκι» και με τον τρόπο αυτό οι πολιτικοί αλληλοκαλύπτουν τα σκάνδαλα και τις ατασθαλίες, επικαλούμενοι κάθε φορά… διαφάνεια.

Έτσι η αλήθεια δεν θα λάμψει ποτέ για τα Τέμπη.

Βέβαια η κυβέρνηση βγήκε και είπε πως «αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

Αυτό είναι πολιτικό τέχνασμα χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς συνέπειες. Όταν αναλαμβάνεις την «ευθύνη» τότε πρέπει να αναλάβεις και τις συνέπειες, ποινικές, οικονομικές, ηθικές, κοινωνίες αλλά και πολιτικές.

Προσπαθούν να αποκρύψουν τις ευθύνες, που έχουν όλοι τους, για το έγκλημα των Τεμπών και γι’ αυτό … τσιμέντωσαν και τον χώρο., όπως δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός, με εντολή του Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου και κρύβουν την αλήθεια από την κοινωνία.

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια» τονίζει ο Αριστοτέλης (384-322π.Χ.)δηλ. φίλος είναι ο Πλάτων αλλά πιο φίλη είναι η αλήθεια.

Δυστυχώς, αυτοί που μας κυβερνούν δεν πιστεύουν στην αξία και στην ιδέα του ανθρώπου. Μας βλέπουν σαν αναλώσιμους αριθμούς, αρκεί να ναι αυτοί στην εξουσία.

«Φρόνει θνητά» έλεγε ο Περίανδρος (668-584π.Χ.) δηλ. να έχεις φρονήματα ανθρώπου και να μην γίνεσαι κτηνώδης και αλαζονικός.

Η κοινωνία, όμως, δεν συμμερίζεται τέτοιες συμπεριφορές και αντιδρά, όπως έκανε και στις πρόσφατες Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και επειδή ο Μητσοτάκης τρέμει από το αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, τον Ιούνιο του 2024, γι’ αυτό άρχισε από τώρα να … συσπειρώνει τους κομματικούς «Ιθαγενείς».

Οι δηλώσεις πρόσφατα του Παύλου Μαρινάκη ότι «οι Ευρωεκλογές θαχουνε πολιτικό χαρακτήρα και και θαναι μάχη αξιών και ευθύνης» τα λένε όλα.

Η «αξία και η ευθύνη» για την Ν.Δ. του Μητσοτάκη είναι λέξεις χωρίς νόημα, και αποτελούν πολιτική απάτη.

Σήμερα η κοινωνία βυθίζεται, η οικονομία σέρνεται, η φοροκαταιγίδα, για επαγγελματίες, γεωργούς και κτηνοτρόφους είναι γεγονός, η Υγεία διαλύεται και η ακρίβεια με την αισχροκέρδεια ζουν και βασιλεύουν, ενώ η κυβέρνηση… σφυρίζει αδιάφορα.

Η γιαγιά, που δώρισε ένα αυτοκίνητο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου στην κυριολεξία εξευτέλισε τον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονα έδειξε την τραγική θέση του Ε.Σ.Υ. επί Μητσοτάκη.

Η χώρα καταστρέφεται με την σφραγίδα Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει να καταλάβει αυτό που ενστερνίζονταν ο Μάρκος Αυρήλιος (11-180), «ό,τι δεν συμφέρει στο μελίσσι δεν συμφέρει και την μέλισσα».

Η πολιτική, που εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός, που είναι Υπεύθυνος για όλα και Ανεύθυνος για τα πάντα, οδηγεί την κοινωνία σε αδιέξοδα και με την πλάτη στον … τοίχο.

Είναι αδιανόητο να λειτουργεί ένα κράτος, μια χώρα υπό το πρίσμα του φόβου, του εκβιασμού, της προπαγάνδας και του ψεύδους.

Ο Λαός μπορεί να αργεί να αντιδράσει αλλά δεν λησμονεί, και κατά των Αβραάμ Λίνκολ, Πρόεδρο την Η.Π.Α. (1809-1865) «έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροιδεύεις για πολύ, έναν Λαό, όμως, όχι».

Οι ψεύτικες υποσχέσεις και τα λόγια τα … μεγάλα του Μητσοτάκη, για επανεκκίνηση του κράτους, φέρνει στο μυαλό των πολιτών το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» δηλ. να φοβάσαι τους Δαναούς και όταν σου φέρουν δώρα, που λέγει ο Βιργίλιος στην Αινειάδα.

Αυτό ισχύει και για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλικής γης, «όπου το χθες δε θα γίνει ποτέ σαν το αύριο» και οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί και ποιοί άφησαν την περιφέρεια Θεσσαλίας… ανοχύρωτη και χάθηκαν ανθρώπινες υπάρξεις και όλη η περιουσία, που ήταν μόχθος και κόπος μιας πολύ δύσκολης ζωής.

Ο «Πανδαμάτορας» χρόνος δεν μπορεί να διαγράψει τέτοιες «Βιβλικές» καταστροφές.

Το … μάρμαρο, όμως, ποιος θα το πληρώσει;

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή