Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιος έχει την ευθύνη του …αφύλακτου Νοσοκομείου Τρικάλων;

Δικαστικό «stop» στην Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού στην πρόσληψη 7 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 το Νοσοκομείο Τρικάλων, στερείται φύλαξης, αφού η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, διέκοψε την συνεργασία της και αφού προηγήθηκε προειδοποιητικό εξώδικο 9 μέρες νωρίτερα προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη, να ανασκευάσει τα όσα ισχυρίστηκε σε βάρος της εταιρείας σε δίκη που είχε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με άλλη εταιρεία.

Ο κ. Παρθένης σύμφωνα με επίσημα έγγραφα στις14 Σεπτεμβρίου 2017 σε αυτή την δίκη, καταφέρθηκε αναίτια κατά της εταιρείας φύλαξης, την ώρα που όπως προκύπτει από έγγραφο στις 6 Ιουνίου του 2016 και υπογράφει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μαρία Παπαθεοδώρου, το Νοσοκομείο επαινεί την εταιρεία φύλαξης για τις υπηρεσίες της προς το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Αφού ο κ. Παρθένης δεν ανασκεύασε και δεν ανακάλεσε τις δυσμενείς αναφορές του για την εταιρεία φύλαξης, όπως ζητούνταν με το εξώδικο, η εταιρεία με έγγραφη δήλωσή της προχώρησε στην λύση της συνεργασίας.

Την ίδια ώρα η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και συγκεκριμένα το 5ο Κλιμάκιο συνεδρίασε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και με την απόφαση 48/2017 «πάγωνε» κάθε διαδικασία από πλευράς της Διοίκησης του Νοσοκομείου Τρικάλων να προχωρήσει στην πρόσληψη 7 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας για την φύλαξη του Νοσοκομείου Τρικάλων στην θέση της αποχωρούσας εταιρείας φύλαξης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών το Νοσοκομείο Τρικάλων να παραμένει χωρίς προσωπικό σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της φύλαξης.

Με την κοινή λογική, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν ο κ. Παρθένης έπαιρνε πίσω τα όσα ανέφερε δημόσια κατά της εταιρείας φύλαξης για την οποία ένα χρόνο νωρίτερα δηλωνόταν από πλευράς νοσοκομείου ότι υπήρχε καλή συνεργασία περίπου 2,5 ετών…

Αυτή η ανασκευή των δηλώσεων δεν έγινε και στην …πολιτική του «έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία», βρέθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων χωρίς φύλαξη αφού πρώτα για το παραπάνω σύνθημα, δεν είχε διασφαλιστεί η νομότυπη όπως προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, αντικατάσταση της εταιρείας φύλαξης με προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Η δικαστική διαμάχη του κ. Παρθένη με την εταιρεία φύλαξης θα συνεχιστεί προφανώς για χρόνια, αλλά το σημαντικό για τους πολίτες είναι πως υπάρχει πλέον… αφύλακτο Νοσοκομείο και αναρωτιόμαστε ποιος έχει πάρει πάνω του τέτοια ευθύνη.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων ή η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ποιος θα δώσει την νόμιμη λύση που θα ξεπεράσει το σημαντικό αυτό πρόβλημα;

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή