Πόλεμο στην Αρμενία κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Αναθεωρητική, Ιμπεριαλιστική Τουρκία, υποκινεί τη φασιστική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν σε νέα πολεμική σύγκρουση με την Αρμενία, προκειμένου να γίνει ανακατάληψη του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) από τις δυνάμεις του Αλίεφ.

Εδώ και μερικές εβδομάδες προετοιμάζονταν το Αζερμπαϊτζάν γι’ αυτή την επίθεση. Η Τουρκία φρόντισε να ενισχύσει την πρώτη γραμμή του μετώπου των Αζέρων με Τζιχαντιστές, οι οποίοι πολεμούσαν στη Συρία και μεταφέρθηκαν στα σύνορα με την Αρμενία, αλλά και με πολεμικό υλικό. Οι πρώτοι 150 Τζιχαντιστές, έφτασαν στο Αζερμαϊτζάν από τη Συρία, με ειδική πτήση τσάρτερ. Σύμφωνα με το αρμενικό δίκτυο Zartonk media που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο πόλεμος ξεκίνησε με επίθεση των Αζέρων με πυραύλους, προς την πρωτεύουσα του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) το Στεπανακέρτ.     

Παράλληλα το Αζερμπαϊτζάν έχει αρχίσει και τον πόλεμο προπαγάνδας. Γέμισε τα σύνορα της Αρμενίας με τρικάκια που πέταξαν Αζέροι, γραμμένα στα αρμενικά, τα οποία θέλουν να εμφανίσουν ότι ρίχτηκαν από την κυβέρνηση της Αρμενίας και καλούν τους πολίτες του Νακγόρνο Καραμπάχ, να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε ανάρτησή του στο Facebook έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπητοί συμπολίτες. Περήφανοι πολίτες της Αρμενίας. Υπερήφανοι πολίτες του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). Υπερήφανοι Αρμένιοι της Διασποράς. Ο εχθρός ξεκίνησε επίθεση κατά του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). Η επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι πληροφορίες θα συνοψίζονται και θα μεταδίδονται ανάλογα με τις ανάγκες. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να εμπιστευθείτε μόνο τις επίσημες πηγές και να είστε προσεκτικοί σε πληροφορίες που διαρρέουν οι εχθροί μας.

Ας σταθούμε όλοι στο πλευρό του κράτους και του στρατού που υπερασπίζονται τις θέσεις της ιερής πατρίδας μας και θα κερδίσουμε.

Ζήτω ο ένδοξος Αρμενικός στρατός!
Ζήτω η Αρμενική πολιτεία!
Ζήτω ο Αρμενικός λαός!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απώλειες από την πλευρά των Αζέρων είναι μεγάλες. Ο στρατός του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) έχει καταρρίψει δυο στρατιωτικά ελικόπτερα των Αζέρων, τρία drone ATS και έχει καταστρέψει επίσης, τρία άρματα μάχης. Αρκετοί Τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων στην πρώτη γραμμή, έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Από Αρμενικής πλευράς αναφέρεται ένας στρατιώτης νεκρός και αρκετοί άμαχοι πολίτες που σκοτώθηκαν ύστερα από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι Αζέροι στο Στεπανακέρτ. ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή