Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πόλεμος» μετεωρολόγων στη Λάρισα

Μια άτυπη κόντρα φαίνεται που υποβόσκει τελευταία ανάμεσα σε μετεωρολόγους στη Λάρισα με τις αναρτήσεις τους σε προσωπικές τους σελίδες να δίνουν και να παίρνουν…

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση που έκανε ο έμπειρος Λαρισαίος μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης πριν μερικές ημέρες και δημοσίευσε το onlarissa.gr, ο οποίος έκανε λόγο για ορισμένους που «προσπαθούν να φανούν γνώστες των προγνώσεων του καιρού, με τοποθετήσεις που τελικά πολύ μακριά βρέθηκαν από την πραγματικότητα», για να προσθέσει πως ορισμένοι έχουν «χιονίσει» τη Θεσσαλία τέσσερις τουλάχιστον φορές.

«Ναι οι μεταβολές του καιρού έχουν πολλούς και φανατικούς φίλους, τους λεγόμενους “ερασιτέχνες” μετεωρολόγους. Αυτά στα οποία αναφέρομαι αφορούν και παρουσιαστές του καιρού στα ΜΜΕ, που για κάποιο άγνωστο ή γνωστό λόγο βαφτίζονται μετεωρολόγοι.

Αποτέλεσμα; Οι εν λόγω έχουν “χιονίσει” τη πεδινή Θεσσαλία (ακόμη και με μπόμπες χιονιού) τουλάχιστον 4 φορές», συμπλήρωσε ο κ. Τακούδης για να έρθει η απάντηση σε ανάρτηση αυτή τη φορά του Λαρισαίου Θεοφάνη Χατζηγρίβα, προγνώστη και αναλυτή καιρού, ο οποίος  αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα πτυχίο, η μία πιστοποίηση μέσω διαδικτύου δεν σε κάνει και αυτόματα να είσαι ο μοναδικός που μπορείς να έχεις λόγο, και να είσαι ο τέλειος.

Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες, που έχουν πέσει έξω κατά καιρούς, και δόξα το Θεό αρκετοί ερασιτέχνες που έχουν αποδείξει αρκετά. (Δεν βάζω μέσα σε καμία περίπτωση τον εαυτό μου…).

Δείτε τι γράφει αναλυτικότερα στην ανάρτησή του:

Με αφορμή από κάποια δημοσιεύματα, περί επαγγελματία μετεωρολόγου.

” Επαγγελματίας ” θεωρείτε σε οποιονδήποτε κλάδο, αυτός που επαγγέλλεται. Που το κάνει σαν ‘ Επάγγελμα “. Πληρώνεται με λίγα λόγια.

Αυτόματα λοιπόν δεν σημαίνει ότι και ένας επαγγελματίας, είναι και σωστός σε αυτό που κάνει. Είναι ο καλός, και ο κακός επαγγελματίας. Σωστά?

Έχουμε λοιπόν τον επαγγελματία ψαρά, και τον ψαρά που ψαρεύει για να γεμίσει την κοιλιά του .

Έχουμε τον επαγγελματία μετεωρολόγο που αμείβεται σε κάποιο ΜΜΕ ,και αυτόν που δεν αμείβεται, και χαρίζει απλόχερα τις γνώσεις του .

Έχουμε τους πτυχιούχους μετεωρολόγους και τους πρακτικούς μετεωρολόγους.

Που θέλω να καταλήξω….

Ένα πτυχίο, η μία πιστοποίηση μέσω διαδικτύου δεν σε κάνει και αυτόματα ,να είσαι ο μοναδικός που μπορείς να έχεις λόγο, και να είσαι ο τέλειος.

Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες, που έχουν πέσει έξω κατά καιρούς, και δόξα το θεό αρκετοί ερασιτέχνες που έχουν αποδείξει αρκετά. (Δεν βάζω μέσα σε καμία περίπτωση τον εαυτό μου .)

Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η γκρίνια, περι τίτλων, περι σπουδών, και ποιος είναι ο καλύτερος, που μόνο εκνευρισμό προκαλεί στον κόσμο.

Σε κάθε μου ομιλία σε ΜΜΕ ,είτε σε γραπτά, έχω τονίσει αρκετες φορές ότι ο κόσμος, πρέπει να ενημερώνεται επίσημα από την ΕΜΥ ,όπου είναι και ο κύριος κρατικός φορέας.

Εμείς σαν μη ‘ Επαγγελματίες ‘ θα πρέπει να ερχόμαστε σαν δεύτερη επιλογή, η δεύτερη γνώμη αν θέλετε.

Τώρα ποιος θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, είναι άλλο θέμα.

Ας μην κουράζουν λοιπόν διάφοροι με κόντρες. Κουράζει…».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή