Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Γάζα

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες

Μια φρικιαστική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει την πορεία του πολέμου στο Ισραήλ συνέβη το βράδυ της Τρίτης στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές Αρχές, τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το προαύλιο ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Γάζας.  Για λουτρό αίματος κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ακόμα το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σύμφωνα με το Al Jazeera οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά καθώς το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από άμαχους πολίτες καθώς εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται εκεί.

«Το νοσοκομείο Ahli Arab το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίστηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές που εμποδίζουν το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους», λένε οι Παλαιστίνιοι.

Το νοσοκομείο σύμφωνα με την Haaretz, ανήκει στην Αγγλικανική Εκκλησία, στέγαζε οικογένειες εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας από το Ισραήλ.

Η ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας είναι η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε πέντε πολέμους που διεξάγονται από το 2008, αναφέρει η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα. «Η σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli είναι πρωτοφανής στην ιστορία μας. Ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους και ημέρες, αλλά αυτό που έλαβε χώρα απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαχμούντ Μπασάλ.

Η Χαμάς αποκαλεί την επίθεση σε νοσοκομείο «έγκλημα γενοκτονίας»

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση στο κανάλι της στο Telegram για την επίθεση σε νοσοκομείο και την χαρακτήρισε «φρικτή σφαγή» και «έγκλημα γενοκτονίας». «Το χτύπημα αποκαλύπτει επίσης την αμερικανική και δυτική υποστήριξη σε αυτή την εγκληματική κατοχή», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς.

«Η διεθνής κοινότητα και οι αραβικές και ισλαμικές χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν άμεσα, τώρα και όχι αύριο… για να σταματήσουν την αλαζονεία της κατοχής και του φασιστικού στρατού της και να την καταστήσουν υπεύθυνη για τη γενοκτονία που διαπράττει για ενδέκατη συνεχή ημέρα στην ήδη αποκλεισμένη περιοχή».

Ισραήλ: Ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες

Ο στρατός του Ισραήλ δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την αναφερόμενη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας.

Βλέπουμε «ξανά και ξανά» βομβαρδισμούς νοσοκομείων

Ο γιατρός Hussam Abu Safiya, επικεφαλής της παιδιατρικής στο νοσοκομείο Kamal Adwan στο βόρειο τμήμα της Γάζας, λέει ότι οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων είναι «ασυνείδητοι και όμως το βλέπουμε ξανά και ξανά».

«Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τραυματισμένα παιδιά, έγκυες μητέρες, μωρά γεννιούνται εδώ», δήλωσε ο Abu Safiya σε δήλωσή του μετά την επίθεση στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli.

«Πάνω από 200 πτώματα μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Σίφα, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σταματήσουν να μας στοχοποιούν».

Χτυπήθηκε και σχολείο του ΟΗΕ – 6 νεκροί

Νωρίτερα την Τρίτη τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον σχολείου που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ σε προσφυγικό καταυλισμό στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.

Η επίθεση εναντίον ενός σχολείου στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Μαγκάζι είναι «εξοργιστική & δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», ανέφερε η UNRWA στο Χ. «Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

www.ethnos.gr
trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή