Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πολιτική παρέμβαση για να ηλεκτροδοτηθεί ξανά ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, ζητούν Κόκκαλης και Βαγενά

Άμεση πολιτική λύση και επαναφορά της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ στο Μάτι Τυρνάβου, ώστε να αρδευτούν 7.000 στρέμματα του ΤΟΕΒ, ζητούν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, με αναφορά τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, οι Λαρισαίοι βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά το δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας με την επωνυμία agrotypos.gr, που φέρνει στο φως την καταγγελία  του προέδρου του ΤΟΕΒ της περιοχής, Σωτήρη Τζιούφα, σύμφωνα με την οποία  η παροχή του ρεύματος από τη ΔΕΗ έχει διακοπεί εδώ και ένα έτος, από τις 20 Ιουλίου του 2021, οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες με δενδρώδεις καλλιέργειες (πυρηνόκαρπα, ακρόδρυα, αμπέλια κ.λπ.), αλλά και αροτραία (σιτηρά, βαμβάκι) στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Μάτι – Τυρνάβου.

Επισημαίνεται δε ότι και την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, οι καλλιέργειες δεν ποτίστηκαν επαρκώς, όπως και τα αροτραία, και υπάρχει ο κίνδυνος επανάληψης της ίδιας ζημίας, εάν δεν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση για την άρδευση 7.000 στρεμμάτων της περιοχής. Η παρατεταμένη αδυναμία άρδευσης των ανωτέρων καλλιεργειών απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή  την αγροτική παραγωγή της περιοχής και η Πολιτεία οφείλει να επιλύσει το πρόβλημα, μη μεταθέτοντας δικές της ευθύνες στην Δικαιοσύνη, στην οποία θα αναγκαστεί να προσφύγει ο ΤΟΕΒ για να αρδευτούν 7.000 στρέμματα και να ζήσουν οι οικογένειες των αγροτών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή