ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ … ΤΥΦΩΝΑΣ … !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,
D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
 
          Ρωμαϊκή Αρένα θυμίζει το πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας, όπου οι μονομάχοι εφάρμοζαν το «ο θάνατος σου η ζωή μου». Κάτι ανάλογο παίρνει σάρκα και οστά σήμερα στην χώρα μας. Έχουμε μια Συγκυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ., που ήταν ένας αναγκαστικός … γάμος, όχι για το καλό της Ελλάδας, αλλά για το συμφέρον όλων αυτών που σήμερα διαφεντεύουν, την πτωχευμένη χώρα μας. Η συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου μάλλον … καίγεται.

          Ο Πολιτικός Τυφώνας κάνει την πολιτική ζωή του τόπου να μοιάζει σαν κινούμενη άμμο, όπου δεν μπορείς να χτίσεις τίποτε και όπου δεν υπάρχει Εμπιστοσύνη, Αξιοπρέπεια και Σεβασμός, ακόμα και στο υπάρχον Σύνταγμα. Ο Τυφώνας των Πρεσπών, με την περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019, που μοιάζει με το «εδώ παπάς εκεί παπάς, πού ναι ο παπάς», είναι δύο πολύ μεγάλα πράγματα, που στην κυριολεξία διαλύουν τα μικρά κόμματα και ξεθωριάζουν την Κυβερνητική συνοχή και την οικονομική και κοινωνική προοπτική.

          Ο Καμμένος απειλεί να ρίξει την Κυβέρνηση, αποσύροντας την εμπιστοσύνη και ο Τσίπρας από τη Νέα Υόρκη πως η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ., μάλλον και χωρίς την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτά τα είπε ο πρωθυπουργός προκειμένου να ησυχάσουν οι Αγορές με όσα λέγονται και όσα γράφονται στη χώρα μας.

          Την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο διεξάγονται έντονες διεργασίες, ενώ οι αποχωρήσεις από τους ΑΝ.ΕΛ., το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, βουλευτών και στελεχών, παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας, που μπορεί να εξαφανίσει τόσο τα μικρά κόμματα όσο και τον καιροσκοπικό … γάμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Τα παραπάνω κόμματα φυλλοροούν ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ., η Χ.Α. και το Κ.Κ.Ε., τρέχουν για να μην τους πιάσει η πύρινη λαίλαπα, που υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας.

          Η Ελλάδα μοιάζει να κατρακυλάει σε παλιά γνώριμα μονοπάτια Αποστασίας, που τα πλήρωνε ακριβά τόσο η Κοινωνία όσο και η Δημοκρατία. Πολλοί εθνοπατέρες, πάνω απ’ όλα έχουν το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον και έτσι μπορούν να κάνουν και να ψηφίσουν πράγματα που προδίδουν τις Αξίες και τις Αρχές του Πολιτισμού μας και της ύπαρξής μας, ως Έθνος.

Ο «Ζορμπάς» πέρασε, ως Μεσογειακός τυφώνας και άφησε ανοιχτές πληγές, αλλά ο μεγάλος πολιτικός τυφώνας, με τις μετακινήσεις στελεχών και βουλευτών, με αφορμή το ξεπούλημα της Μακεδονίας κα την αναγνώριση της γλώσσας και της ταυτότητας στους Σκοπιανούς, ακολουθεί με απρόβλεπτες συνέπειες. Λέτε κάποτε, σε βάθος χρόνου, να έχουμε και την «Μακεδονία του Θερμαϊκού» όπως ονειρεύονται οι Γερμανοί, οι Σκοπιανοί και άλλοι;

Οι κλήσεις, ως υπόπτων, για την ανθρώπινη τραγωδία στη Μάνδρα, μεταξύ των οποίων και η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, κα Δούρου, η εγκατάσταση 10.000 λαθρομεταναστών σε διαμερίσματα, τη στιγμή που οι Έλληνες άστεγοι διαβιούν σε πεζοδρόμια, σε γέφυρες και σε χαλάσματα, η περικοπή των συντάξεων, οι Κάλπες στα Σκόπια, η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στον Ο.Η.Ε. όπου σχεδόν όλοι του γύρισαν την πλάτη, η τραγωδία στο Μάτι και οι αποχωρήσεις από τα μικρά κόμματα αποδεικνύουν, πως ακόμα δεν ήρθαν τα χειρότερα, για το πολιτικό σύστημα, για την Δημοκρατία και για τους πολίτες.

Κινούμενη άμμος, λοιπόν, η πολιτική σκηνή της χώρας και ο Τυφώνας των … Πρεσπών και της Οικονομίας σαρώνει τους … μικρούς της Βουλής. Για μία ακόμη φορά φαίνεται πως μια μερίδα από τους Εθνοπατέρες ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το πολιτικό σαρκίο της και όχι για το πως θα βγει η χώρα από το τέλμα της καταστροφής και της απομόνωσης.

Όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε ευθύνες γι’ αυτό το κατάντημα. Ας καταλάβουμε, όμως, έστω και τώρα, πως τα λάθη στις εκλογές του 2015 δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Επιβάλλεται να αλλάξουμε σελίδα, προκειμένου να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ …! Όλοι μαζί μπορούμε. Δεν περισσεύει κανένας …!
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή