Πολιτιστική άνοιξη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων. Το ισόγειο του διοικητηρίου των παλιών φυλακών, που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του μουσείου Τσιτσάνη, από το βράδυ του Σαββάτου υποδέχεται καλλιτέχνες.

Ανοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό, με την έκθεση φωτογραφίας «Μορφές στη σκιά του χρόνου», που επιμελήθηκε η κ. Στεφανία Θάνου.

Και οι τρικαλινοί έσπευσαν να δουν από κοντά τον χώρο, με τις έξοχες αναπαραστάσεις των μορφών που «αιχμαλώτισαν» οι 17 φωτογράφοι που μετείχαν στην έκθεση.

Με εγκαταστάσεις ήχου, φωτός, αντικειμένων, αξιοποίηση υπαρχόντων αντικειμένων και ισομερή καταμερισμό των έργων στις διαθέσιμες αίθουσες, ο χώρος αναδεικνύει τη δυνατότητα πρόσθετης αξιοποίησης του συγκροτήματος των παλιών φυλακών.

Την ίδια ώρα, το μουσείο Τσιτσάνη ετοιμάζεται να υποδεχθεί έκθεση κόμιξ, έχοντας ήδη αποχαιρετήσει την εμβληματική έκθεση εικαστικών – ζωγραφικής «rebetika».

Ετσι, ολόκληρος ο χώρος αποκτά ουσιαστική σημασία για νέους καλλιτέχνες όλων των μορφών τέχνης, που μπορούν να δράσουν δημιουργικά, συνενώνοντας δυνάμεις στην πόλη των Τρικάλων.

Για την έκθεση η κ. Θάνου γράφει: «Η σκιά, το φως και οι αντανακλάσεις του, ως βασικός πυρήνας μορφών και εικόνων που καθημερινά προσπερνάμε ή συνειδητά στεκόμαστε για να παρατηρήσουμε, γίνονται αφορμή για σκιαγράφηση του χρόνου που αφήνει σημάδια, μα και συνάμα στέκει συνοδοιπόρος στα επερχόμενα.

Με εφαλτήριο όλα τα παραπάνω η έκθεση ‘Μορφές στη σκιά του χρόνου’ αντιπαραβάλλει την αντικειμενική παρατηρητικότητα με την υποκειμενική ματιά που παρουσιάζεται μέσα από τα φωτογραφικά έργα».

Στην έκθεση μετέχουν οι: Ειρήνη Γελαδάρη, Στέφανος Γώγος, Στεφανία Θάνου, Γιάννα Θωμά, Ελίνα Καλογιάννη, Βασίλης Κυριακούλης, Αίγλη Μεγαρχιώτη, Βασιλένα Μητσιάδη,  Εύη Μπλατζώνη, Μαρία Νικητοπούλου, Δημήτρης Νταγιαμάς, Σοφία Παπαστεργίου, Στέργιος Σπυρόπουλος, Κώστας Τέγος, Εμμανουήλ Τρικαλινός, Γιάννης Φλούλης, Θάνος Φλούλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή | 10:00 – 15:00 | 18:30 – 21:00

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή