Πολιτιστική άνοιξη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων. Το ισόγειο του διοικητηρίου των παλιών φυλακών, που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του μουσείου Τσιτσάνη, από το βράδυ του Σαββάτου υποδέχεται καλλιτέχνες.

Ανοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό, με την έκθεση φωτογραφίας «Μορφές στη σκιά του χρόνου», που επιμελήθηκε η κ. Στεφανία Θάνου.

Και οι τρικαλινοί έσπευσαν να δουν από κοντά τον χώρο, με τις έξοχες αναπαραστάσεις των μορφών που «αιχμαλώτισαν» οι 17 φωτογράφοι που μετείχαν στην έκθεση.

Με εγκαταστάσεις ήχου, φωτός, αντικειμένων, αξιοποίηση υπαρχόντων αντικειμένων και ισομερή καταμερισμό των έργων στις διαθέσιμες αίθουσες, ο χώρος αναδεικνύει τη δυνατότητα πρόσθετης αξιοποίησης του συγκροτήματος των παλιών φυλακών.

Την ίδια ώρα, το μουσείο Τσιτσάνη ετοιμάζεται να υποδεχθεί έκθεση κόμιξ, έχοντας ήδη αποχαιρετήσει την εμβληματική έκθεση εικαστικών – ζωγραφικής «rebetika».

Ετσι, ολόκληρος ο χώρος αποκτά ουσιαστική σημασία για νέους καλλιτέχνες όλων των μορφών τέχνης, που μπορούν να δράσουν δημιουργικά, συνενώνοντας δυνάμεις στην πόλη των Τρικάλων.

Για την έκθεση η κ. Θάνου γράφει: «Η σκιά, το φως και οι αντανακλάσεις του, ως βασικός πυρήνας μορφών και εικόνων που καθημερινά προσπερνάμε ή συνειδητά στεκόμαστε για να παρατηρήσουμε, γίνονται αφορμή για σκιαγράφηση του χρόνου που αφήνει σημάδια, μα και συνάμα στέκει συνοδοιπόρος στα επερχόμενα.

Με εφαλτήριο όλα τα παραπάνω η έκθεση ‘Μορφές στη σκιά του χρόνου’ αντιπαραβάλλει την αντικειμενική παρατηρητικότητα με την υποκειμενική ματιά που παρουσιάζεται μέσα από τα φωτογραφικά έργα».

Στην έκθεση μετέχουν οι: Ειρήνη Γελαδάρη, Στέφανος Γώγος, Στεφανία Θάνου, Γιάννα Θωμά, Ελίνα Καλογιάννη, Βασίλης Κυριακούλης, Αίγλη Μεγαρχιώτη, Βασιλένα Μητσιάδη,  Εύη Μπλατζώνη, Μαρία Νικητοπούλου, Δημήτρης Νταγιαμάς, Σοφία Παπαστεργίου, Στέργιος Σπυρόπουλος, Κώστας Τέγος, Εμμανουήλ Τρικαλινός, Γιάννης Φλούλης, Θάνος Φλούλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή | 10:00 – 15:00 | 18:30 – 21:00

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …