Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πολύμορφη δραστηριότητα της ΚΝΕ την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Με αφορμή την 26η Ιούνη, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, η ΚΝΕ διοργάνωσε πολύμορφες δραστηριότητες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με σύνθημα «Στόχος µας η ζωή που µας αξίζει. Δεν βάζουµε τη ζωή µας στο στόχαστρο!» Ο σάπιος κόσµος τους, το σύστηµα της αδικίας και της εκµετάλλευσης, μπορεί να ανατραπεί.

Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που ο µισθός αντικαστάθηκε από ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισµό και αθλητισµό, στη δουλειά και τη ζωή χτυπιούνται, προβάλλεται η µαστούρα και το «δικαίωµα» στην «αυτοκαταστροφή» για ελευθερία!

Τα μέλη της ΚΝΕ με ερωτηματολόγια άνοιξαν την συζήτηση με τον κόσμο και τους μαθητές της πόλης, θίγοντας ζητήματα όπως το ποιους βολεύει να ψάχνουµε τη λύση στη φυγή και να αφήνουµε απείραχτες τις αιτίες όσων ζούµε. Αναδείχθηκε ότι τα ναρκωτικά είναι παγκοσµίως µια οικονοµική επιχείρηση μισού τρισεκατομυρίου ευρώ ετησίσως και πως τα ναρκωτικά είναι «όπλο» του σάπιου συστήµατος.

Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κοµµάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθηµερινή τους δραστηριότητα. Διαφηµίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήµπορη να αντιδράσει, με το κεφάλι κάτω.

Συζητήθηκαν μια σειρά μύθων που προβάλλονται ως αλήθειες σε ώφελος της ναρκωκουλτούρας, όπως ότι «η κάνναβη δεν προκαλεί βλάβη και εξάρτηση», ότι «σε χώρες που έχουν νοµιµοποιηθεί τα ναρκωτικά, όπως η Ολλανδία, τα ποσοστά χρήσης έχουν µειωθεί» και ότι «με τη νοµιµοποίηση των ναρκωτικών θα προστατευτούν οι χρήστες».

Η αλήθεια είναι ότι μετά από συστηµατική χρήση κάνναβης, ο χρήστης χρειάζεται πιο συχνή και µεγαλύτερη ποσότητα και συνήθως αναζητά και νέες ουσίες, ενώ σε επίσηµα στοιχεία αναφέρονται προβλήµατα στη µνήµη, στη συµπεριφορά, ακόµα και ψυχωτικά επεισόδια µετά από χρήση χασίς! Στην Ολλανδία, και όχι μόνο, εκτός του ότι υπάρχει είσοδος στη χρήση από πολύ µικρές ηλικίες, ταυτόχρονα υπάρχει και συντριπτική αύξηση της χρήσης στο σύνολο του πληθυσμού. Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών όπως µαρτυρούν και τα στοιχεία – γιγαντώνει το πρόβληµα και ο συµβιβασµός µε αυτό και όχι μόνο αυξάνει τον αριθμό των χρηστών, αλλά εκθέτει τους χρήστες σε ακόµα µεγαλύτερο κίνδυνο.

Ακολούθησε μικρή συναυλία low-bap από μαθητή, με τραγούδια – νέες δημιουργίες, με αφορμή τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Σήµερα πρέπει να δυναµώσει ο αγώνας αυτός, αγώνας για ζωή, αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Σ’ αυτόν το δρόµο σε καλεί η ΚΝΕ. Στο δρόµο της ανυπότακτης στάσης ζωής και του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήµατος που στηρίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε δικαιώµατα, το σοσιαλισµό.

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή