Πολύ δούλεμα πέφτει με το επίδομα των επιστημόνων

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η κυβέρνηση δηλώνει πως θέλει να βοηθήσει τους άνεργους επιστήμονες της χώρας κι επειδή της λείπουν πόροι, βρήκε το κονδύλι του ΕΣΠΑ, με τα επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα δεξιοτήτων και θα τους δώσει από 600€.

Το θέμα είναι ότι οι άνεργοι δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, λογιστές και λοιποί επιστήμονες, χρειάζονται τα χρήματα αυτό το διάστημα, που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν μπορούν να δουλέψουν. Είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς. Τα χρειάζονται προφανώς για τη σίτισή τους και για να καλύψουν άμεσες τρέχουσες ανάγκες.

Δεν τους λένε από την κυβέρνηση, οι κύριοι που σκέφτηκαν αυτό τον τρόπο χρηματοδότησης, ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία πριν καταλήξουν τα χρήματα στην τσέπη τους. Ποια είναι αυτή, δείτε.  Πρέπει να ανακοινωθεί το πρόγραμμα ότι ξεκινάει σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Να ανατεθεί στα ΚΕΚ που θα το εκπονήσουν. Να εγγραφούν οι δικαιούχοι στα ΚΕΚ και να σχηματιστούν τμήματα. Να παρακολουθήσουν συνολικά 100 ώρες μαθήματα υπολογιστών σε καθημερινή βάση. Να ολοκληρωθούν τα μαθήματα και να γίνουν εξετάσεις, για να δουν ποιοι κόπηκαν και δεν πέρασαν και στη συνέχεια να πάνε οι λίστες με τους επιτυχόντες στο υπουργείο, για να αρχίσουν να ετοιμάζονται τα Voucher για να διανεμηθούν τα 600 ευρώ, αφού πρώτα αφαιρεθούν οι κρατήσεις που γίνονται σ’ αυτά τα προγράμματα. Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα.

Στην καλύτερη περίπτωση, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στον Ιούλιο με Αύγουστο, για να δουν τα 600 ψαλιδισμένα ευρώ στην τσέπη τους οι δικαιούχοι. Και μέχρι τότε, τι θα τρώνε;

Αφήστε που όλοι ευελπιστούν μέχρι τότε, να έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα και να έχουν ανοίξει οι δουλειές. Εκτός αν στην κυβέρνηση ξέρουν κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε εμείς. Αν απεργάζονται κάποιο χειρότερο σενάριο απ’ αυτό που όλοι μας ξέρουμε, πως θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Γιατί τότε δεν μας σώζουν ούτε τα 600, ούτε τα 800 ευρώ και πολλοί θα χρειαστούν μόνο μια χούφτα κόλλυβα για τα σαράντα, αφού θα έχουν πεθάνει από την πείνα.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή