Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πολυμερής τηλεδιάσκεψη Κώστα Σκρέκα, με τους ομολόγους του από την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, διεμήνυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά την τηλεδιάσκεψη του Eastern Mediterranean Gas Forum (Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο).

Ο Τρικαλινός Υπουργός συμμετείχε το μεσημέρι της Τρίτης σε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Ιορδανία και την Ιταλία. Σημειώνεται ότι πλήρες μέλος του Φόρουμ είναι πλέον και η Γαλλία με την υποστήριξη και της Ελλάδας.

Οι χώρες μας, μέσα από πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας, αντιμετωπίζουν μαζί τις κοινές προκλήσεις. σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να λειτουργήσει ως «γέφυρα» για τους παραγωγούς φυσικού αερίου, τους καταναλωτές και τις χώρες διαμετακόμισης, καθώς, όπως είπε, η χώρα μας είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή