Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πονάει χέρι, κόβεις χέρι» στο Αγναντερό Καρδίτσας

Σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, φροντίζουν όταν ένα δένδρο δημιουργεί προβλήματα, να το ξεριζώνουν με προσοχή και να το μεταφυτεύουν κάπου αλλού για να το σώσουν.

Στο Αγναντερό, του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, τα πράγματα έγιναν με την παλιά μέθοδο. Πονάει χέρι, κόβεις χέρι. Έτσι ο πρόεδρος της κοινότητας Αγναντερού, φρόντισε για ένα πλάτανο που βρισκόταν στο νεκροταφείο της πόλης και κινδύνευε να προκαλέσει ζημιές στα θεμέλια της μικρής εκκλησίας που βρίσκεται σε αυτό, να κόψει τον πλάτανο και να ξεμπερδεύει μαζί του μια και καλή.

Έτσι έβαλε μπρος τα πριόνια και το έκοψε μεν το δένδρο, αλλά τελικά έκανε μια τρύπα στο νερό. Μπορεί ο πλάτανος να καταστράφηκε, αλλά οι ρίζες του παρέμειναν, μαζί με κορμό ενάμιση μέτρο ύψος, ο οποίος άρχισε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να πετάει και πάλι μικρά κλαριά. Αφήστε που οι ρίζες του συνεχίζουν να απλώνονται και να πλησιάζουν επικίνδυνα την εκκλησία.

Εν τω μεταξύ από την κοπή του δένδρου, βγήκαν πέντε τόνοι ξύλα, τα οποία μεταφέρθηκαν με φορτηγά του δήμου στο Μουζάκι, για να βγουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Μέλη του συμβουλίου της κοινότητας Αγναντερού, πρότειναν αντί να βγουν σε διαγωνισμό τα ξύλα και να εισπράξει η κοινότητα το πολύ 250 ευρώ, από 50 ευρώ τον τόνο. Να δοθούν τα ξύλα σε πέντε άπορες οικογένειες της περιοχής, μιας και ο χειμώνας γι’ αυτές θα είναι ακόμα πιο δύσκολος φέτος, μετά το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ από το νομό, με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε.

Δυστυχώς όμως, η πρόταση απορρίφθηκε από τον κοινοτάρχη, λόγω έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Τι να πει κανείς! Και μη χειρότερα.

Να δούμε πόσα προβλήματα θα λύσει ο πρόεδρος, με τα 250 ευρώ που θα εισπράξει η κοινότητα.

Φυσικά ούτε οι πέντε οικογένειες θα σώζονταν εάν έπαιρναν τα ξύλα, αλλά θα ένιωθαν πως δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους και πως σ’ αυτή την πόλη, υπάρχει ανθρωπιά κι αλληλεγγύη.

Αναφερόμαστε για οικογένειες που βοηθάει η εκκλησία και θα περίμενε κανείς να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και η κοινότητα. 

ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή