Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πονοκέφαλος οι καύσεις ξερόχορτων σε χωράφια και εκτάσεις στα Τρίκαλα

Αυστηρές συστάσεις από την περιφερειακή πυροσβεστική Διοίκηση

Με τις πρώτες βελτιωμένες μέρες της Άνοιξης, επανήλθαν και οι καύσεις υπολειμμάτων σε χωράφια και οικοπεδικές εκτάσεις στην περιοχή του νομού Τρικάλων, παρόλο που η τακτική αυτή κρίνεται επικίνδυνη και απαγορεύεται ρητά. Μπορεί να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, ωστόσο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε περίοικες περιοχές.

Τις επόμενες μέρες, με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή μας, η περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση της Θεσσαλίας προειδοποιεί ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών και καλεί αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και μελισσοκόμους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία καύσης.

Ήδη μέχρι σήμερα εξάλλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των Τρικάλων έχουν δεχτεί κλήσεις για να επέμβουν σε ανάλογες περιπτώσεις που λίγο έλλειψε να ξεφύγουν και οι φωτιές να επεκταθούν.

Οι συστάσεις της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας

Για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια και οικόπεδα όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση φωτιάς και να λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα στην υπ’ αριθμ. 9/2021 (Φ.Ε.Κ. 1923/Β/2021) Πυροσβεστική Διάταξη.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι αγρότες – κτηνοτρόφοι και γενικά όσοι δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να προχωρούν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων, σκουπιδιών, κάπνισμα μελλισιών κ.τ.λ., ιδιαιτέρως τις ημέρες που επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση οποιασδήποτε πυρκαγιάς.

Σε περιπτώσεις καύσης, να επακολουθεί απαραιτήτως σβήσιμο της φωτιάς, κάλυψη των υπολειμμάτων της καύσης και ενδελεχής έλεγχος για διαπίστωση πλήρους κατάσβεσης

Στους παραβάτες εκτός των ποινικών κυρώσεων επιβάλλεται Διοικητικό πρόστιμο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή