Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πορεία στο Στεφανοβίκειο με σύνθημα Έξω οι Βάσεις και το ΝΑΤΟ

Στην κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλίας στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας μετείχε την Κυριακή η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στέλνοντας το μήνυμα “Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ” από την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, όπου βρίσκονται σε μόνιμη βάση αμερικανικά πολεμικά ελικόπτερα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι. Ακόμα, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, καθώς και ο βουλευτής, Γιώργος Λαμπρούλης.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία του χωριού όπου έφθασαν τα αυτοκίνητα από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας.  Εκεί έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, Θεόδωρο Καραγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και τους κινδύνους που γεννά για το λαό, καθώς και για την ανάγκη να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος του λαού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το στρατόπεδο όπου βρίσκονται τα αμερικάνικα ελικόπτερα. Εκεί οι συγκεντρωμένοι, έφτασαν πεζή μέχρι την πύλη του στρατοπέδου, παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσπέλαση, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Αντιπροσωπεία των επιτροπών ειρήνης διάβασε και παρέδωσε το Ψήφισμα της συγκέντρωσης στο οποίο διατυπώνονται και τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να φύγουν τα αμερικανικά ελικόπτερα και στρατεύματα από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού του Στεφανοβικείου, τα αμερικάνικα F 15 και drones από την 110 Π.Μ της Λάρισας. Να κλείσει η βάση της Σούδας
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και να ξηλωθούν οι όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν οι Νατοϊκές ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή