ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Με 70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, χαλαρώνει τους περιορισμούς

Η Πορτογαλία αποφάσισε να χαλαρώσει τους περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που θα επιτρέπονται σε εστιατόρια και πολιτιστικούς χώρους, δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Έγινε σήμερα γνωστό από μια υπουργό της κυβέρνησης, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμών εξελίχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Η υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα δήλωσε πως ο αριθμός των ανθρώπων που θα επιτρέπεται να κάθονται μαζί στο εσωτερικό εστιατορίων ή καφετεριών αυξήθηκε σε οκτώ από έξι, και σε 15 από 10 για τους καθήμενους στους εξωτερικούς χώρους.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, γάμοι και βαπτίσεις μπορούν να γεμίζουν το 75% της χωρητικότητας των αιθουσών, μια αύξηση 50%. Οι χώροι πολιτισμού και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν έως τις 2 το πρωί.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», είπε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Μας εξέπληξε με νέες παραλλαγές που δεν αναμέναμε. Είναι ευθύνη μας να συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή της και να συνεχίζουμε τις απαραίτητες συμπεριφορές για να ελέγξουμε την πανδημία».

Αρνητικά τεστ ή ψηφιακά πιστοποιητικά συνεχίζουν να απαιτούνται για τα γεύματα στους εσωτερικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, όπως και τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί από τα τέλη Ιουλίου σε περίπου 3.000 την ημέρα. Ο δείκτης αναπαραγωγής R κατέγραψε μικρή άνοδο τον Αύγουστο, ωστόσο παραμένει κάτω του 1, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, υποδεικνύοντας πως η διασπορά της πανδημίας επιβραδύνεται.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε 2.507 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα και 9 θανάτους, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 1.014.632, ή σχεδόν ένας στους 10 Πορτογάλους, και το σύνολο των θανάτων στους 17.622.

Έως χθες, το 70% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή