Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πως αποδομεί του Εθνικούς μας ήρωες η ομάδα Αγγελοπούλου, με το «Ελλάδα 2021»

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η κυρία Αγγελοπούλου με το «Ελλάδα 2021» και την ομάδα της, φαίνεται πως έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν στη συνείδηση του κάθε Έλληνα και στα μάτια των ξένων, του ήρωες του 1821;

Ετούτοι εδώ, φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια να προσβάλουν όλα τα ηρωικά πρόσωπα της επανάστασης και να τους παρουσιάσουν ως ανδρείκελα. Αυτό τους ανέθεσε η πολιτεία να κάνουν; Να παρουσιάσουν ένα ριάλιτι με την προσωπική ζωή του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και όλων των άλλων ηρώων του ‘21; Κι αν είχαν μια ακραία συμπεριφορά στην προσωπική τους ζωή, θα ακυρώσει τις ανδρείες τους στο πεδίο των μαχών; Σε μια επετειακή εκδήλωση θα παρουσιάσουν τις κρυφές προσωπικές πτυχές της ζωής των ηρώων μας και θα διαμορφώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για το αν αξίζουν να βρίσκονται ψηλά στο Πάνθεο των ηρώων; Δεν μπορεί να εμφανίζουν τα μέλη της επιτροπής τον Καραϊσκάκη ως μισογύνη, όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της από τη συγκεκριμένη επιτροπή η Ιστορικός κ. Μαρία Ευθυμίου.

Αντί να εκθειάσουν τις μοναδικές τους πράξεις, που έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, προσπαθούν να σπιλώσουν αυτές τις μορφές με αβάσιμες αναφορές στην προσωπική τους ζωή. Μια ζωή που δεν αφορά την ιστορία και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στους αγώνες για την απελευθέρωση του έθνους, εάν ο Καραϊσκάκης ήταν κυνικός με τη γυναίκα του ή βλάσφημος στην επικοινωνία του με τον κόσμο.

Ήταν ο Στρατηγός που έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία του Έθνους, μετά από συγκλονιστικές νίκες που έκανε κατά των Οθωμανών κι αυτό πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος κι όχι αν μιλούσε με αγοραίο τρόπο στη σύντροφό του και στην καθημερινότητά του.

Δεν είναι αυτή η δουλειά της κυρίας Αγγελοπούλου και της επιστημονικής της ομάδας, γι’ αυτό και παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη γι’ αυτή τη στάση της επιτροπής η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Μαρία Ευθυμίου, η οποία μιλά για ανιστόρητες δημοσιεύσεις.

Σε μυστική επιστολή που απέστειλε στην κυρία Αγγελοπούλου η καθηγήτρια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, διαμαρτύρεται για την παρουσίαση από την επιτροπή τόσο του Καραϊσκάκη ως μισογύνη, από τον «σεσημασμένο» όπως τον αποκαλεί καθηγητή Αριστείδη Χατζή, που είναι μέλος της επιτροπής, όσο και για τον Καποδίστρια που τον παρουσίασαν ως δικτάτορα.

Η κυρία Ευθυμίου στην επιστολή παραίτησης, την οποία προσπάθησε να κρατήσει μυστική η κ. Αγγελοπούλου, αναφέρει ότι η επιτροπή επιδίδεται συστηματικά σε «ουδετεροπατρία» και σε «αποχρωματισμό της Ελληνικής ιστορίας».

Δεν πρέπει να επιτρέψει η κυβέρνηση να συνεχίσει τον κατήφορο και το διασυρμό των ιστορικών μας προσώπων μια ελιτίστικη ομάδα ψευτοδιανούμενων με την καθοδήγηση μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αλλοιώσουν την ιστορική μνήμη του λαού μας και να συκοφαντήσουν τους ήρωές μας στις νέες γενεές.

Η κυβέρνηση οφείλει να τους παύσει άμεσα από την διοργάνωση των εκδηλώσεων και να αναθέσει σε σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους αυτή τη δουλειά.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή