Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πως να πάρετε την αποζημίωση των 800 ευρώ

«Αποζημίωση ειδικού σκοπού» ύψους 800 ευρώ, για διάστημα κάλυψης από 15 Μαρτίου 2020 έως 30 Απριλίου 2020, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους βάσει ΚΑΔ, η οποία θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου 2020.

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των παραπάνω εργαζομένων για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, υπολογιζόμενη στον ονομαστικό τους μισθό.

Τα βήματα για την καταβολή στους εργαζόμενους, των επιχειρήσεων που έκλεισαν, της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800 ευρώ

Βήμα 1: υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή

Βήμα 2: μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης, οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών».

Εκεί θα συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία καθώς και τους εργαζόμενους που δεν εργάζονται λόγω του υποχρεωτικού «κλεισίματος», όσο κι εκείνους που ενδεχομένως εξακολουθούν κι εργάζονται λόγω του ότι δουλεύει ένας μόνο κλάδος της επιχείρησης (π.χ. ψητοπωλείο που έκλεισε υποχρεωτικά, όμως έχει και υπηρεσίες delivery και συνεχίζει να δουλεύει).

Βήμα 3: στο επόμενο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα και στους εργαζόμενους να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις, ώστε τελικά να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως 30.4.2020.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή