Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς να συσκευάσετε για μια μετακόμιση

Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας συσκευασίας, είτε είναι η πρώτη φορά που κάνετε μια μετακόμιση, η εμπειρία μπορεί να είναι αγχωτική και αποθαρρυντική. Οι ακόλουθες συμβουλές από την μεταφορική μας εταιρεία θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετακόμιση σας λίγο πιο εύκολη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να προσπαθούν και να κάνουν τόσες συσκευασίες μόνοι τους, προκειμένου να δουν πού είναι όλα συσκευασμένα και να γνωρίζουν πού βρίσκονται, μόλις χρειαστεί να ξεπακετάρετε.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις σχετικά με τη συσκευασία του περιεχομένου του σπιτιού σας σαν επαγγελματίας και για να διευκολύνετε την αποσυσκευασία της μεταφορικής εταιρείας στην Αθήνα από την άλλη πλευρά.

Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο σχέδιο

Δημιουργήστε μια κύρια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν, πριν από την ημερομηνία μετακόμισης του σπιτιού. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα ξεχάσετε κάτι κρίσιμο όταν μεταβείτε στο νέο σπίτι. Θα σας βοηθήσει επίσης να προγραμματίσετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να μετακινηθείτε και να καθορίσετε τυχόν πρόσθετο κόστος που μπορεί να έχετε.

Συσκευάστε παρόμοια αντικείμενα μαζί

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά ίσως αλλάζει η διάταξη της κουζίνας σας και θα έχετε περισσότερο (ή λιγότερο) χώρο με περισσότερα αντικείμενα για να συσκευάσετε στην ίδια περιοχή.

Συσκευασία Ρούχων

Τα ρούχα μερικές φορές παραβλέπονται στη διαδικασία σχεδιασμού. Τα ρούχα δεν είναι φθηνά και θα θέλατε να τα προστατέψετε όσο επίσης θα θέλατε να προστατέψετε τα έπιπλά σας όταν μετακομίζετε σε νέο χώρο. Μια καλή συμβουλή μετακόμισης είναι να διπλώνετε ρούχα σε βαλίτσες ή σακούλες ρούχων ή να χρησιμοποιείτε σακούλες σκουπιδιών για να καλύψετε και να προστατέψετε τα ρούχα σας.

Συσκευάστε ευαίσθητα αντικείμενα σε τσάντες ρούχων και αποθηκεύστε τα κουτιά για πιο ανθεκτικά αντικείμενα όπως φανέλες και σακάκια.

Πουλήστε, χαρίστε, ανακυκλώστε

Η μετακόμιση του σπιτιού είναι η τέλεια ευκαιρία για να απορρίψετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Αποφασίστε ποια αντικείμενα χρησιμοποιείτε συχνά και ταξινομήστε τα άλλα σε τρεις κατηγορίες: Πώληση, χάρισμα, ανακύκλωση. Αν θέλετε να κρατήσετε κάποια αντικείμενα για το μέλλον τότε χρειάζεστε υπηρεσία αποθήκευσης οικοσκευών.

Αποφασίστε τι θα μεταφέρετε μόνοι σας

Ενώ μεταφορικές εταιρείες όπως το Fortigaki είναι ειδικοί στη μεταφορά όλων των πραγμάτων, ακόμη και εξαιρετικά πολύτιμων αντικειμένων, όπως έργα τέχνης, μπορεί να υπάρχουν μερικά πολύτιμα αντικείμενα που θα προτιμούσατε να τα μεταφέρετε μόνοι σας. Η μεταφορά αντικειμένων όπως οι οικογενειακές φωτογραφίες και τα ευαίσθητα αντικείμενα μπορεί να σας δώσει κάποια επιπλέον ηρεμία.

Θα πρέπει επίσης να έχετε μια τσάντα με βασικά πράγματα, όπως ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών, μερικά σνακ και ίσως ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στο άνοιγμα των κουτιών.

Μιλήστε με την εταιρεία για τα έπιπλα που θα μεταφερθούν

Πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ποια αντικείμενα δεν θα μεταφέρει η εταιρεία σας, τα φυτά, ή ορισμένα υγρά, είναι πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε μόνοι σας. Ανάλογα με τα αντικείμενά σας, μπορεί να χρειαστεί να προβείτε σε ειδική πρόβλεψη για την οργάνωση κουτιών και οχημάτων για μεταφορά.

Ετικέτα σε κάθε κουτί

Η επισήμανση των κουτιών θα κάνει τη ζωή ευκολότερη για εσάς και τη μεταφορική εταιρεία σας. Κάθε κουτί που είναι συσκευασμένο πρέπει να αναγράφεται και να επισημαίνεται. Η δημιουργία ενός αποθέματος για κάθε δωμάτιο και ποια κουτιά ανήκουν σε αυτό, θα επιτρέψει στην μεταφορική εταιρεία να τοποθετήσει τα κουτιά ακριβώς εκεί που τα χρειάζεστε. Αυτό διευκολύνει τη ζωή σας όταν ξεκινά η αποσυσκευασία.

Συσκευασία

Η εταιρεία μετακόμισής, σας έχει μεταφέρει από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά το νέο σας σπίτι είναι ακόμα καλυμμένο με κουτιά και πιθανότατα έχετε εξαντληθεί από τη συσκευασία.

Από που ξεκινάς να ξεπακετάρεις;

Σας προτείνουμε να πάρετε το χρόνο σας, ώστε να έχετε μια καλή αίσθηση του νέου χώρου και να δημιουργήσετε έναν νοητικό χάρτη για το πού πρέπει να πάνε όλα και πώς θέλετε να είναι διαμορφωμένα τα δωμάτια. Όταν αποφασίζετε τι να ξεπακετάρετε πρώτα, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με τα απαραίτητα και κάποια πράγματα για να απασχολήσετε τα παιδιά, εάν έχετε.

Τα παιδιά λαχταρούν μια αίσθηση οικειότητας, οπότε ξετυλίξτε πρώτα τα υπάρχοντά τους. Τέλος, μετά από μια κουραστική μέρα μετακόμισης σπιτιού, ίσως θελήσετε να χαλαρώσετε στο νέο σας χώρο. Φροντίστε να αποσυσκευάσετε και αυτά τα ποτήρια κρασιού. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη συσκευασία, τη μεταφορά ή την αποσυσκευασία, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια σε όλη την Αθήνα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή