Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς πρέπει να λειτουργούν από Δευτέρα οι δημοτικές Υπηρεσίες

Εγκύκλιο με τις νέες προϋποθέσεις εργασίας στο Δημόσιο και στους Δήμους εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία η αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων στην Υπηρεσία δύναται να ανέρχεται στο 70% βάσει των δυνάμενων να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης.

Σε περίπτωση που απαιτείται και δύναται να προσέρχεται ακόμα και το 100% των υπαλλήλων, αυτό είναι επιτρεπτό, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως η τήρηση της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου. Eξακολουθεί να τηρείται ο καταμερισμός της προσέλευσης των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00-8.00 και 9.00).
Στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι προσέρχονται είτε με ιδιωτικής χρήσεως μέσο μεταφοράς είτε με τα πόδια, μπορούν να διατηρήσουν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης που έχουν δηλώσει.

Θα πρέπει να αξιοποιούνται όλοι οι σταθμοί εργασίας (γραφεία/ηλεκτρονικοί υπολογιστές) των υπαλλήλων εκείνων που τελούν σε άδεια προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει συνωστισμός.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας και όπου απαιτείται να προσέρχεται το 100% των υπαλλήλων δύναται να εφαρμόζεται αποκλειστικά η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας.

Οι υπηρεσίες προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση θα προγραμματίζουν την εκ περιτροπής παρεχόμενη εργασία εκ μέρους των υπαλλήλων, αρχής γενομένης από την εβδομάδα 11/5/2020.

Το εξυπηρετούμενο κοινό θα προσέρχεται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού).

Για την Κυκλική Κινητικότητα

Ειδικά για τις εκκρεμείς διαδικασίες των προηγούμενων κύκλων κινητικότητας, οι αποφάσεις για μετάταξη ή απόσπαση εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία έως τις 31 Μαΐου 2020.
Κατεξαίρεση για τον Α κύκλο κινητικότητας 2019 οι αποφάσεις απόσπασης ή μετάταξης εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου 2020».

Βάσει όλων των ανωτέρω, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού για τις άμεσες ενέργειές τους ενόψει των ως άνω αποκλειστικών προθεσμιών για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται για εκκρεμείς αποσπάσεις ή μετατάξεις έως 31/5/2020 για τους κύκλους κινητικότητας έτους 2018 και έως 30/6/2020 για τον Α΄ κύκλο κινητικότητας 2019, οι οποίες επιτρέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις να ολοκληρωθούν.
Περοβλέπονται εξαιρέσεις για τους Δήμους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου,

Αμεσες ενέργειες

Οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπαλλήλους και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς.
Οι υπάλληλοι θα απευθύνονται αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Προσωπικού, στις οποίες υπάγονται.

Εφόσον ανακύπτουν ερωτήματα, τα οποία δεν καλύπτονται από τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τις σχετικές εγκυκλίους, οι Διευθύνσεις Προσωπικού αποκλειστικά θα απευθύνονται για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις στους τηλεφωνικούς αριθμούς που αναγράφονται στην παρούσα εγκύκλιο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται αποκλειστικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στην Δ/νση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών στους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς που αναγράφονται στις πληροφορίες της εγκυκλίου.

Δείτε την εγκύκλιο

MyOTA

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή