Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πως τα πλαστικά καπάκια μετατράπηκαν σε καρεκλάκια για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιάννουλης

Τα τελευταία χρόνια κάτι μαγικό συμβαίνει στην πόλης μας… Χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, έρχονται και αφήνουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, σακούλες με πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, που μάζεψαν ένα-ένα. Διαισθάνονται ότι με αυτόν τον τρόπο,  συμβάλλουν και οι ίδιοι στην ανακύκλωση, στην προστασία του περιβάλλοντος  και στέκονται αλληλέγγυοι  στους ανάπηρους συμπολίτες μας.

Όταν συγκεντρωθούν  ικανές ποσότητες καπακιών, οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών με πολύ κόπο τα περνούν  από διαλογή,  αφαιρούν τα ακατάλληλα υλικά και τα δίνουν σε εταιρείες ανακύκλωσης .Το σντίτιμό τους σε χρήματα συγκεντρώνεται και διατίθεται για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, που δίδονται σε όσους ανάπηρους συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη.

Το ευχάριστο είναι ότι σ΄αυτήν  τη διαδικασία δεν συμμετέχουν μόνο μεμονωμένοι πολίτες, αλλά και ολόκληρα σχολεία, σύλλογοι, ΚΔΑΠ, κλπ., που συγκεντρώνουν «μανιωδώς» καπάκια και μας τα εμπιστεύονται!

Πρόσφατο παράδειγμα ήταν το 42ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση της διευθύντριας  του νηπιαγωγείου κ. Μαρίας Βαμπούλα  όπου και ενημέρωσαν τα παιδιά για τον σκοπό της συγκέντρωσης των πλαστικών καπακιών. Η  υποδοχή  και η φιλοξενία από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά ήταν  θερμή ενώ το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους υπήρξε τεράστιο. Τα καπάκια που παρέδωσαν  μαζί με άλλα πολλά που συγκεντρώθηκαν, αποφασίστηκε να διατεθούν για την υποστήριξη του Ειδικού Νηπιαγωγείου που στήνεται σε νέο χώρο στη Γιάννουλη, και που έχει μεγάλες ανάγκες σε εξοπλισμό. Κατόπιν συνεννόησης με τη διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου κ. Ελένη Τσιαούση, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας δώρισαν δέκα καρεκλάκια για τον εξοπλισμό του. Εκπρόσωποι των Ενεργών Πολιτών κατά την παράδοση, ήταν ο Γιάννης Νταλώσης, ο Κώστας Κεδράς, η Εύη Καλούδη κι ο Αθανάσιος Γκιάτας.

Όμως, οι ανάγκες του Ειδικού Νηπιαγωγείου δεν τελειώνουν εκεί, οπότε οι Ενεργοί Πολίτες υπόσχονται να σταθούν αρωγοί και με άλλους τρόπους στο άμεσο μέλλον.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή