Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς θα κλείσουν οι πληγές στον ν. Τρικάλων και στη Θεσσαλία;

Από τα μέτρα ανασυγκρότησης στη Βουλή στο νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δ. Κουρέτα και το σχέδιο των Ολλανδών 

Η επόμενη μέρα των πλημμυρών φαίνεται να είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία για τον νομό Τρικάλων που έχει ακόμη ανοιχτές τις πληγές του μαζί με την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Τα σημάδια είναι ακόμη ορατά σε κάθε γωνιά της περιοχής με τα σχέδια να πρέπει να κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις: η πρώτη αφορά την αποκατάσταση ώστε να αποκτήσουμε ξανά πλήρη κοινωνική και οικονομική λειτουργικότητα και η δεύτερη το μέλλον με στόχο φυσικά να μη βιώσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις.

Μπροστά σε αυτούς τους δύο άξονες σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr δρομολογούνται σημαντικές παρεμβάσεις αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Σε πρώτη φάση, στις 22 Νοεμβρίου έχουμε την πρώτη μεγάλη πολιτική σύγκρουση εντός Βουλής για το θέμα των πλημμυρών, δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται την ερχόμενη Τετάρτη από το βήμα της Βουλής για τα μέτρα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Η επόμενη ημερομηνία που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι η 5η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, πρόκειται για την ημερομηνία κατά την οποία η νέα περιφερειακή αρχή θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία συνυπολογίζοντας πλέον τα όσα έχουν συμβεί. Υπεύθυνος για το σύστημα που θα παρουσιαστεί έχει οριστεί ο στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης.

Όλα αυτά ενώ ήδη έχει βγει μια πρώτη εκτίμηση από τους Ολλανδούς και ενώ αναμένεται το πλήρες πόρισμα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι παρεμβάσεις – έργα που απαιτούνται να γίνουν δεν έχουν προηγούμενο κατά τις τελευταίες δεκαετίες, θυμίζοντας το φαραωνικό προπολεμικό έργο της Henry Boot στη Θεσσαλία.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή