Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς υποδέχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι τις συνεδριάσεις Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στα Τρίκαλα;

Στις 7 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Τρικάλων

Μέχρι και Παρασκευή 1η Μαρτίου μπορούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να καταθέσουν ερωτήματα στην δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων ώστε να απαντηθούν στη συνεδρίαση λογοδοσίας στις επτά του μήνα.

Πρόκειται για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που πρώτη φορά καθιερώθηκε στους Δήμους και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το πώς θα εξελιχθεί αλλά και το πώς θα μπορέσει να επηρεάσει τις τακτικές συνεδριάσεις.

Με βάση τη διαδικασία, η αντιπολίτευση καταθέτει ερωτήματα τα οποία συζητούνται σε μια συνεδρίαση αποκλειστικά για αυτά.

Όπως είπε στο Trikalanews.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Γιώργος Παναγιώτου, η προσδοκία αφορά κυρίως στο να μειωθεί ο χρόνος των τακτικών συνεδριάσεων μιας και μέχρι σήμερα σε αυτές τίθενται και ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση. Βέβαια, δεν έχει πειστεί ακόμη ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα περιορίσουν τις αντίστοιχες παρεμβάσεις τους στις συνεδριάσεις λογοδοσίας.

Οι εν λόγω συνεδριάσεις, θα πρέπει να γίνονται μία φορά κάθε δίμηνο.

 Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε δημοτικός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή