Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόσοι Τρικαλινοί επιλέγουν την αποτέφρωση

Αναμφισβήτητα ο θάνατος και το πένθος είναι ίσως οι δυσκολότερες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, ενώ το τελευταίο «αντίο» είναι σίγουρα μια επώδυνη διαδικασία.

Στην χώρα μας άρχισε η λειτουργία του πρώτου και μοναδικού αποτεφρωτηρίου νεκρών στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, με το ποσοστό των ανθρώπων που επιλέγουν αυτή τη διαδικασία να αυξάνει σταδιακά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, στο νομό Τρικάλων γίνονται περίπου 15-20 αποτεφρώσεις ετησίως, έναντι περίπου 1.700 ταφών.

Μιλώντας μάλιστα στο Trikalanews.gr, o Μιχάλης Παναγιώτου αναφέρει πως πρόκειται για μια απλή διαδικασία, επισημαίνοντας πως αν και συνήθως την διαδικασία αυτή επιλέγουν περισσότερο οι άντρες, ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει και ο παράγοντας της θρησκείας.

Από την πλευρά της πάντως η Ορθόδοξη εκκλησία αρνείται την καύση και το αμετάκλητο ανθρώπινο τέλος. Επιλέγει και εφαρμόζει την ταφή, σέβεται το σώμα του κεκοιμημένου ανθρώπου, έχοντας πίστη και ελπίδα στο αιώνιο μέλλον, αναθέτοντας στη φύση την ευθύνη της φθοράς του σώματος.

Να σημειώσουμε βέβαια πως αρκετές είναι οι φορές που μια τέτοια τελευταία επιθυμία μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση των οικείων του θανόντα, που θέλουν να πενθήσουν το νεκρό σώμα με τον τελετή της ταφής.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η τελευταία επιθυμία του καθενός για το που θα καταλήξει το σώμα του είναι σίγουρα προσωπικό ζήτημα και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή όσο σκληρή κι αν είναι.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή