Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόσες «γυάλινες» στέγες με φωτοβολταϊκά έχουμε στα Τρίκαλα;

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην περιοχή για το νέο πρόγραμμα που θα αφορά οικιακή, επαγγελματική και αγροτική χρήση

Με το πρώτο πρόγραμμα  ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων πριν αρκετά χρόνια, το ενδιαφέρον των Τρικαλινών υπήρξε σημαντικά υψηλό, και εκατοντάδες επένδυσαν πιστεύοντας σε ένα αξιόλογο οικονομικό όφελος.

Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, και προφανώς λόγω έλλειψης ρευστότητας, το ενδιαφέρον κόπασε, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και με αφορμή του νέου προγράμματος που εξαγγέλθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr υπάρχει μια σημαντικά αυξημένη πρόθεση αρκετών συμπολιτών μας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μειώσουν μακροπρόθεσμα το κόστος ενέργειας αλλά και να θωρακιστούν απέναντι στην ενεργειακή αβεβαιότητα.

Το νέο πρόγραμμα θα αφορά σε 250.000 άδειες, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, εκ των οποίων οι 100.000 θα αφορούν σε οικιακή χρήση, οι 75.000 σε επαγγελματική στέγη και οι 75.000 σε αγροτική εκμετάλλευση.

Η επιδότηση αναμένεται να κυμαίνεται στο επίπεδο του 30% – 40% ενώ για όσους επιλέξουν να συνδυάσουν το φωτοβολταϊκό με μπαταρία αποθήκευσης, η επιδότηση αναμένεται να αυξάνεται στο 60% καλύπτοντας μεγαλύτερο τμήμα του συνολικού κόστους της επένδυσης.

500 περίπου γυάλινες στέγες σε Τρικαλινά σπίτια στο προηγούμενο πρόγραμμα!

Στον νομό Τρικάλων οι εγκεκριμένες αιτήσεις όσων συμπολιτών μας μετέτρεψαν τις κατοικίες τους ή τις επιχειρήσεις τους σε συσσωρευτές ενέργειας με στόχο την πώλησή της, ανέρχονται στους 490 εκ των οποίων στην πλειοψηφία τους συνδέθηκαν με το δίκτυο. Όλα αυτά χάρη στο προηγούμενο πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών χρόνων.

Όπως  αναφέρουν από πλευράς του κλάδου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών με κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την ενέργεια από τον ήλιο, κάτι που ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που διανύουμε στην περιοχή φαίνεται να έχει πολλαπλό όφελος με οικονομικό και οικολογικό αποτύπωμα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή