Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόσο κοστίζει να είσαι φιλόζωος στην “έξυπνη” πόλη;

Την αναλγησία του Δήμου Τρικκαίων υφίσταται Δημοτισσα της πόλης μας, καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο 300€, γιατι αφισοκολλησε προκειμένου να βρει τη γάτα της, που χάθηκε πριν 2 μήνες. Στην ουσία τιμωρήθηκε, γιατί προσπάθησε να βρει το χαμένο της ζώο. “Καπρίτσιο” χαρακτήρισε ο κύριος Παπασικας, Γενικος Γραμματέας του Δήμου, την προσπάθεια ανεύρεσης του ζωου, καθώς σε συνάντηση που είχε η ίδια μαζί του ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι “μολύνθηκε η πόλη για ένα ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ και επιδειχθηκε αντικοινωνική συμπεριφορά”.

Από την πλευρά της η δημοτισσα δηλώνει αγανακτισμένη με τη στάση του Δήμου Τρικκαίων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Αναρωτιέται σε ποια εποχή ζούμε που η φιλοζωία αποκαλείται καπρίτσιο. Προβάλλει ότι έδειξε την υπεύθυνη στάση της τόσο απέναντι στο ζώο της όσο και απέναντι στο Δήμο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε, αφότου έγινε προσπάθεια αφαίρεσης των αφισών σε συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά την αφισοκολληση ζητήθηκε τηλεφωνικώς από τη Δημοτική Αστυνομία η αφαίρεση. Την αφαίρεση ανέλαβε ο 77χρονος πατέρας της δημοτισσας, δεδομένου ότι η ίδια μένει μόνιμα στην Αθήνα. Προς έκπληξη της μερικές μέρες μετά, επιβλήθηκε πρόστιμο 300€. “Αυτό συνιστά εμπαιγμό του πολίτη” δηλώνει η δημοτισσα.

Έχει ήδη υποβληθεί ένσταση, η οποία απορρίφθηκε σιωπηρώς. Το θέμα θα προχωρήσει με τη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Κι όλα αυτά όταν δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ανάρτηση ανακοινώσεων εκ μέρους των πολιτών. Μοναδικός πίνακας ανακοινώσεων υπάρχει στην πλατεία Δεσποτικού.

Ποια είναι η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Τρικκαίων, όταν τιμωρείται ένας φιλοζωος επειδή αναζητά το χαμένο του ζώο ? Μια βόλτα στην πόλη αρκεί για να δεις ότι υπάρχουν διάσπαρτες τοιχοκολλησεις με “ενοικιάζεται/ πωλείται”.

Άραγε σε αυτούς επιβάλλονται πρόστιμα? Και το αίσθημα του δικαίου οδηγεί τη Δημοτική Αστυνομία να αντιμετωπίζει το ίδιο αναρτήσεις για διαφημιστικούς σκοπούς και αναρτήσεις για απώλεια ζώων? Το απαράδεκτο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι η τιμωρία επιβλήθηκε αφότου αφαιρέθηκαν οι αφίσες και επιδείχθηκε προσπάθεια συμμόρφωσης.

“Μόλυνση δεν είναι η προσπάθεια ανεύρεσης ενός χαμένου ζώου αλλά μόλυνση είναι τέτοιες ανεπιεικεις συμπεριφορές των ιθυνοντων. Δεν είναι έξυπνος δήμος αυτός, ούτε δικαιούται ο Δήμος να μιλάει για κοινωνικό προσωπο, με τέτοια αντιμετώπιση σε ένα τέτοια ευαίσθητο θέμα” δηλώνει και πάλι με αγανάκτηση η δημοτισσα.

krinilive.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή