Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποσό 3,9 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Τρικάλων

Αποκατάσταση ζημιών και παρεμβάσεις στο μεγάλο δίκτυο ποταμών και χειμάρρων στις πεδινές και ορεινές περιοχές του Νομού.

Στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοίτη του ποταμού Πηνειού και σε αντιπλημμυρικά έργα προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η σχετική σύμβαση υπογράφθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ποσό των 3.900.000 ευρώ (με ΦΠΑ) που δίνεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα δώσει μια «θωράκιση» στον Νομό Τρικάλων και μια αίσθηση ότι δεν θα «ζήσει» Νομός ανάλογες καταστάσεις όπως αυτή του Σεπτέμβρη του 2016 που οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές των Τρικάλων που διασχίζει ο Πηνειός, με πολλά φερτά υλικά στις κοίτες των ποταμών και των χειμάρρων της περιοχής.

Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα υπάρξει αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις, θα γίνουν στον Δήμο Καλαμπάκας στην περιοχή της γέφυρας Μουργκανίου στην  περιοχή γεφυρών Σαρακίνας (παλαιάς και νέας), στον Δήμο Φαρκαδόνας στην περιοχή γέφυρας Φαρκαδόνας και στον Δήμο Τρικκαίων μέχρι τον Δήμο Πύλης, περιοχή Ρογγίων, Βαλομανδρίου, Φωτάδας – συμβολή με Πορταϊκό ποταμό και περιοχή γέφυρας Διαλεχτού.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή