Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πόσοι είναι οι Τρικαλινοί που εργάζονται ως εποχικοί στον Τουρισμό

Αποκλεισμένοι από το δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές όσοι έχουν ξεκινήσει ήδη για σεζόν

Παρόλο που υπάρχει η δυστοκία να βρεθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να καλύψει την θερινή τουριστική περίοδο σε όλα τα θέρετρα της χώρας, εκατοντάδες παραμένουν οι Τρικαλινοί που και φέτος θα επιλέξουν να εργαστούν σε νησιά και παραθαλάσσια μέρη.

Σερβιτόροι, σεφ, προσωπικό ξενοδοχείων και πολλές ακόμη ειδικότητες ήδη έχουν φύγει ή τώρα ξεκινούν να ετοιμάζουν βαλίτσες, παίρνοντας ξανά τον δρόμο προς τουριστικές περιοχές. Θα εργαστούν για κάποιους μήνες ανάλογα με την τουριστική κίνηση στην περιοχή που επιλέγουν, και θα επιστρέψουν πάλι από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα.

Πόσοι όμως είναι οι Τρικαλινοί που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο ως εποχικοί σε νησιά; Σύμφωνα με τα στοιχεία που διασφάλισε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι Τρικαλινοί που εργάζονται σε νησιά και παραθαλάσσια μέρη για τη θερινή τουριστική περίοδο κυμαίνονται κοντά στους 800. Αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για τα δεδομένα της περιοχής μας. Πρόκειται για εργαζόμενους δε, με αξιόλογη εμπειρία στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων καθώς και με επίσης αξιόλογη κατάρτιση.

Βέβαια, όπως πολλοί αναφέρουν στο Trikalanews.gr, οι εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν δεν είναι πάντα οι καλύτερες. Ο εργαζόμενος για σεζόν, έρχεται αντιμέτωπος σίγουρα με πιεστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις και πολλές φορές με καταστάσεις επισφάλειας.

Φέτος, έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα ζήτημα. Αυτό της συμμετοχής στην κάλπη. Οι περισσότεροι από τους 800 των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό το διάστημα των εκλογών θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά και περιοχές, υπό εργασιακή πίεση που δεν μπορούν εύκολα να παραβλέψουν. Συνεπώς, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο κύριας κατοικίας, εν προκειμένω στα Τρίκαλα για να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που εδώ και μήνες συζητούνταν η περίπτωση να στηθούν κάλπες ειδικά για τον σκοπό αυτό σε νησιά και τουριστικές περιοχές ή να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία. Δυστυχώς όμως, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εισακούονται τα αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή