Πόσοι είναι οι Τρικαλινοί που εργάζονται ως εποχικοί στον Τουρισμό

Αποκλεισμένοι από το δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές όσοι έχουν ξεκινήσει ήδη για σεζόν

Παρόλο που υπάρχει η δυστοκία να βρεθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να καλύψει την θερινή τουριστική περίοδο σε όλα τα θέρετρα της χώρας, εκατοντάδες παραμένουν οι Τρικαλινοί που και φέτος θα επιλέξουν να εργαστούν σε νησιά και παραθαλάσσια μέρη.

Σερβιτόροι, σεφ, προσωπικό ξενοδοχείων και πολλές ακόμη ειδικότητες ήδη έχουν φύγει ή τώρα ξεκινούν να ετοιμάζουν βαλίτσες, παίρνοντας ξανά τον δρόμο προς τουριστικές περιοχές. Θα εργαστούν για κάποιους μήνες ανάλογα με την τουριστική κίνηση στην περιοχή που επιλέγουν, και θα επιστρέψουν πάλι από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα.

Πόσοι όμως είναι οι Τρικαλινοί που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο ως εποχικοί σε νησιά; Σύμφωνα με τα στοιχεία που διασφάλισε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι Τρικαλινοί που εργάζονται σε νησιά και παραθαλάσσια μέρη για τη θερινή τουριστική περίοδο κυμαίνονται κοντά στους 800. Αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για τα δεδομένα της περιοχής μας. Πρόκειται για εργαζόμενους δε, με αξιόλογη εμπειρία στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων καθώς και με επίσης αξιόλογη κατάρτιση.

Βέβαια, όπως πολλοί αναφέρουν στο Trikalanews.gr, οι εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν δεν είναι πάντα οι καλύτερες. Ο εργαζόμενος για σεζόν, έρχεται αντιμέτωπος σίγουρα με πιεστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις και πολλές φορές με καταστάσεις επισφάλειας.

Φέτος, έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα ζήτημα. Αυτό της συμμετοχής στην κάλπη. Οι περισσότεροι από τους 800 των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό το διάστημα των εκλογών θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά και περιοχές, υπό εργασιακή πίεση που δεν μπορούν εύκολα να παραβλέψουν. Συνεπώς, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο κύριας κατοικίας, εν προκειμένω στα Τρίκαλα για να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που εδώ και μήνες συζητούνταν η περίπτωση να στηθούν κάλπες ειδικά για τον σκοπό αυτό σε νησιά και τουριστικές περιοχές ή να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία. Δυστυχώς όμως, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εισακούονται τα αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Σκάνδαλο επιδομάτων στην Καρδίτσα: Ζημιωμένο το δημόσιο κατά 3.6 εκατομμύρια ευρώ

Σκάνδαλο επιδομάτων στην Καρδίτσα: Ζημιωμένο το δημόσιο κατά 3.6 εκατομμύρια ευρώ

Συλλήψεις υπαλλήλων για παράνομη διανομή επιδομάτων σε πάνω από 2.000 άτομα χωρίς δικαιολογητικά …
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους …
«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

Η Ιωάννα Καβρουλάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Συνέχεια Φεύγεις», μια καθηλωτική μπαλάντα που εντυπωσιάζει από το πρώτο …