Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα ανοίξει το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ηλεκτρικών συσκευών (πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή), από το οποίο θα ωφεληθούν 300.000 νοικοκυριά με voucher βάσει εισοδήματος, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Επιλέξιμες για το πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση παλιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών είναι οι εξής συσκευές, με επιδότηση 150-600 ευρώ:

Κλιματιστικό
Ψυγείο
Καταψύκτης
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, όπως και οι κουζίνες.

Μιλώντας την τηλεόραση του Open, ο κ. Σκρέκας εξήγησε γιατί αποκλείστηκαν από την επιδότηση αυτές οι συσκευές. Ο υπουργός επικαλέστηκε μελέτη που χαρτογραφεί τις οικιακές συσκευές υποδεικνύοντας ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες σαν ισχύ και επιπλέον χρησιμοποιούνται και τις περισσότερες ώρες.

«Θέλουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα», είπε ο κ. Σκρέκας, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει επιδότηση 35% έως 50%, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Όπως εξήγησε, όλοι μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, ωστόσο, θα υπάρχει αντικειμενική κατάταξη και αξιολόγηση βάσει κοινωνικών κριτηρίων (μέλος με αναπηρία, πολύτεκνη οικογένεια, χαμηλό εισόδημα=περισσότερα μόρια και θα επιλεγούν πρώτοι).

Βασικό στοιχείο του προγράμματος, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, είναι ότι πρέπει να αντικατασταθεί η παλιά συσκευή, η οποία παραδίδεται (εν λειτουργία).

Επίσης, όπως είπε, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τα νοικοκυριά θα έχουν μειώσει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή