Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε και πως αναμένεται να ανοίξει η εστίαση

Η εστίαση αποτελεί έναν από τους κλάδους που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Κρας τεστ οι μέρες που ακολουθούν για την απόδοση των μέτρων και την υλοποίηση των επόμενων στόχων, ένας εκ των οποίων και το άνοιγμα της εστίασης.

Η επιδημιολογική εικόνα πιέζει αφόρητα επιστήμονες και κυβέρνηση, ωστόσο η κόπωση των πολιτών έχει βάλει στην εξίσωση έναν νέο παράγοντα που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα: Το αυστηρό lockdown δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε.

Τα καφέ σύμφωνα με τους ειδικούς, πιθανότατα να ανοίξουν στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμό ατόμων ανά τραπέζι, με προϋπόθεση πάντα να το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

«Τώρα οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει αρκετά, νομίζω ότι μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσε να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα και της εστίασης και των καταστημάτων, για να μπορέσει λίγο ο χώρος να χαλαρώσει λίγο. Η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει από τις 10-15 Απριλίου και μετά, μετά τα καταστήματα, δεν γίνονται όλα μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τώρα τα μέτρα. Βλέπουμε πόσο πιεσμένος είναι ο κόσμος. Μέχρι αρχές Μαΐου ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα, για να δούμε αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα» δήλωσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ματίνα Παγώνη, στην Κοινωνία ώρα MEGA.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή