Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε συνειδητοποιούμε ότι κοιμόμαστε σε «λάθος» στρώμα και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας

Το κατάλληλο και ποιοτικό στρώμα ύπνου είναι ουσιαστικός παράγοντας για έναν ευεργετικό και αναζωογονητικό ύπνο, προσαρμοσμένος στις προσωπικές μας συνήθειες και ανάγκες. Αντίθετα, το να κοιμόμαστε σε ένα “λάθος”στρώμα, σύμφωνα με τους ειδικούς του The Sleep Judge, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αϋπνίες, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας!

Πότε όμως ένα στρώμα είναι “λάθος”για τις ανάγκες ύπνου μας; Η ομάδα των ειδικών στον ύπνο της Orion Strom διερευνά το θέμα!

Όταν μιλάμε για ένα λάθος και σωστό στρώμα, αναφερόμαστε συνήθως σε τρεις βασικές παραμέτρους  που επηρεάζουν τη σχέση του με τον άνθρωπο που το χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα:

1) Όταν ένα στρώμα δεν ανταποκρίνεται στην ανατομία και την αίσθηση άνεσης του σώματός μας κατά τον ύπνο. Κάθε σώμα έχει διαφορετικές ανάγκες για να αισθάνεται άνετα και να ξεκουράζεται. Πρέπει λοιπόν να λαμβάνουμε υπόψη τα παρακάτω σημεία:

Την ιδιαίτερη ανατομία του σώματός μας

  • Το βάρος μας
  • Ενδεχόμενα προβλήματα υγείας
  • Την επιθυμητή αίσθηση άνεσης
  • Το είδος της σταθερότητας που χρειαζόμαστε (ελατήρια bonnel στο εσωτερικό για μεγαλύτερη σκληρότητα ή ελατήρια pocket για πιο μαλακή αίσθηση)
  • Την υποβάση του στρώματος (ανατομικό τελάρο για πιο μαλακή αίσθηση στην επιφάνεια ή άκαμπτη επιφάνεια από ξύλο ή νοβοπάν για μεγαλύτερη σκληρότητα)
  • Τα υλικά που περιλαμβάνει η επιφάνεια του στρώματος

2) Όταν ένα στρώμα δεν είναι συμβατό με τις συνήθειες του ύπνου μας. Οι ανάγκες κάθε σώματος  και ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον καθένα. Κάποιοι μπορεί να κινούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ άλλοι παραμένουν σταθεροί. Το στρώμα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις και τις συνήθειές σας.

3) Όταν ένα στρώμα έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια ζωής, έστω κι αν φαίνεται σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς, η μακροχρόνια χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση των υλικών του στρώματος και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας.

4) Η συντήρηση και η καθαριότητα του στρώματος είναι πολύ σημαντική. Η τακτική φροντίδα εξασφαλίζει τις βέλτιστες συνθήκες ύπνου και διατηρεί την ποιότητά του.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποδεικνύουν πώς ένα λάθοςστρώμα μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας, επιφέροντας σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Γι’ αυτό και όταν επιλέγουμε το κατάλληλο στρώμα δεν αποτελεί μια απόφαση που αφορά τις ώρες που κοιμόμαστε μόνο, αλλά κυρίως την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή