Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε θα βγούνε τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων;

Ξεκινούν σήμερα την οργάνωση για συλλαλητήριο στα Τρίκαλα οι αγρότες

Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος παραγωγής και ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης

Οι αγρότες ξεκινούν από σήμερα σε κομβικά αγροτικά χωριά του νομού Τρικάλων την οργάνωση για την πραγματοποίηση δυναμικού συλλαλητηρίου τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο κέντρο της πόλης.

Η πρώτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Ράξα, και ακολουθεί το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα 16/1 19:00 Λογγάκι, Αρδάνι, Τρίτη 17/1 18:00 Φύκη, Τετάρτη 18/1 19:00 Μεγαλοχώρι, Νομή, Πέμπτη 19/1 19:00 Μικ. Κεφαλόβρυσο, Μεγ Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη, Παρασκευή 20/1 18:00 Φαρκαδώνα, Ζάρκο.

Στο συλλαλητήριο θα κατέβουν με τα τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας ένα προμήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Τρικάλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η Άνοιξη”, «Οι συνεχείς αυξήσεις στο ρεύμα, το πανάκριβο πετρέλαιο και οι αυξήσεις σε λιπάσματα, ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια ανεβάζουν το κόστος παραγωγής στα ύψη.

Ταυτόχρονα οι εξευτελιστικές τιμές που πουλάμε τα προϊόντα μας δεν φτάνουν να καλύψουμε ούτε τα βασικά έξοδα, ενώ ως καταναλωτές καλούμαστε να τα πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα. Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να ισχύει το αίσχος με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ αφού δεν καλύπτει το σύνολο των φυσικών καταστροφών και νόσων, οι αποζημιώσεις που δίνει είναι συνήθως ψίχουλα και με μεγάλη καθυστέρηση».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή