Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς του Δ. Τρικκαίων

Ολοένα και πιο αυξημένη η ζήτηση όσον αφορά τη φύλαξη βρεφών – Προσπάθεια να μη μείνει κανένα παιδί εκτός

Πλησιάζοντας προς τα μέσα Μαΐου όλο και περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Τρικκαίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, η διαδικασία εγγραφών έχει αλλάξει με στόχο να γίνει ταχύτερη η επιλογή. Συγκεκριμένα, πρώτα θα ολοκληρωθεί η ένταξη των παιδιών μέσω κονδυλίων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (των λεγόμενων ΕΣΠΑ) και μετά θα ξεκινήσει η έναρξη εγγραφών των παιδιών με τροφεία στους δημοτικούς σταθμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η έναρξη της διαδικασίας για τις εγγραφές παιδιών με καταβολή τροφείων προς τον Δήμο Τρικκαίων, υπολογίζεται στο τέλος του καλοκαιριού.

Η ζήτηση βέβαια, τους βρεφονηπιακούς του δήμου Τρικκαίων κάθε χρόνο είναι και πιο αυξημένη. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η ένταξη του συνόλου των παιδιών που καταθέτουν αίτηση, ωστόσο, δίνεται μια προτεραιότητα στα παιδιά εργαζομένων μαμάδων.

Με βάση τα περσινά στοιχεία, η δυναμικότητα των παιδικών σταθμών του Δήμου Τρικκαίων αντιστοιχεί στα 470 παιδιά. Στους βρεφονηπιακούς οι διαθέσιμες θέσεις μαζί με την προσαύξηση που δύναται να γίνει, πέρυσι ήταν 218 παιδιά κι ενώ μάλιστα είχαν ανοίξει δύο ακόμη δομές. Οι αιτήσεις ήταν παραπάνω βέβαια, ωστόσο σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, εντάχθηκαν όλα τα παιδιά.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή