Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε λήγει η προθεσμία για ΚΤΕΟ και τί πρόστιμα υπάρχουν

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ σχετικά με τον έλεγχο ΚΤΕΟ ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ σε αυτούς που δεν έχουν περάσει  τον σχετικό έλεγχο στο όχημά τους.

   Aπό την 1η Οκτωβρίου θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά ποια οχήματα δεν έχουν περάσει τον απαραίτητο έλεγχο ώστε να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
   Το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανίζεται δηλαδή ως οφειλή προς το Δημόσιο στον προσωπικό λογαριασμό Taxis του ιδιοκτήτη του οχήματος.
ΚΤΕΟ περνούν υποχρεωτικά όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) στα 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα που περνούν κάθε χρόνο). 

Αν ένα όχημα δεν περάσει εντός προθεσμίας το ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ. 

Πέρα από τα παραπάνω ποσά, όσοι δεν έχουν περάσει εμπρόθεσμα από ΚΤΕΟ θα επιβαρύνονται με το επιπλέον πρόστιμο των 150 ευρώ που προαναφέρθηκε.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή