Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Που πήγε η παροιμιώδης ψυχραιμία του «Αυτοκράτορα»;

Η εν λευκώ διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ τελειώνει οριστικά με τον «Κλεισθένη Ι» και την Απλή Αναλογική.

Τις τελευταίες μέρες, ο κ. Αγοραστός περιοδεύει μονολογώντας τα κανάλια της Θεσσαλίας για να εξηγήσει τα ανεξήγητα (χλευαστικές εκφράσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών, αντίθεση του στον «Κλεισθένη Ι» και την Απλή Αναλογική, κτλ.), αλλά και για να επιτεθεί σε  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας και σε εμένα προσωπικά. Ταυτόχρονα, κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τον έλεγχο πεπραγμένων του (περίπτωση ΚΕΚΑΝΕΜ).

Όμως αυτό που στενοχωρεί πολλούς είναι ότι σήμερα η χώρα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει ορθολογική διαχείριση σε αντίθεση με τη λογική της λεηλασίας του κράτους ως λάφυρο, όπως συνέβαινε ως τώρα, αξιοποιώντας τη Δημόσια περιουσία σε όφελος του Ελληνικού Λαού, με διαφάνεια και λογοδοσία. Σε αυτή την προσπάθεια επιφορτίσθηκα με την ευθύνη της εποπτείας.  Προς το παρόν, επισυνάπτω το επιστημονικό μου βιογραφικό ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις.

Αλλά το κρυφτούλι, με δικαιολογίες που πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα δεν περνάει. Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο ο κ. Αγοραστός, όσο κι αν τον προστατεύουν οι φίλοι του στα ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι φυλλορροεί. Τα 3 ερωτήματα που θέσαμε από κοινού με τους περισσότερους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για την υπόθεση της ΚΕΚΑΝΕΜ, δεν είναι πια και τόσο αναπάντητα.
Δηλαδή:
– Πώς και από ποιους οδηγήθηκε σε δεινή θέση η ΚΕΚΑΝΕΜ;
– Γιατί χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια (από το 2015) προκειμένου να παρουσιάσει το πόρισμα των εκκαθαριστών; Γιατί δεν προχωρά σε οριστική εκκαθάριση, παρατείνοντας τις οφειλές προς εργαζομένους και προμηθευτές. Θυμίζει την προσφιλή πρακτική που κληρονόμησε στη χώρα τον όγκο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που επιτέλους καλύπτονται από την παρούσα κυβέρνηση.
– Τι απέγιναν τα 2.3 εκατομμύρια ευρώ των προγραμμάτων που έφυγαν από τον Βόλο και τα Τρίκαλα και τελικά διαχειρίστηκαν στελέχη των φορέων της Λάρισας;

Οι πολίτες της Θεσσαλίας γνωρίζουν, πολλοί ως παθόντες. Για λόγους χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου οφείλει ο κ. Αγοραστός να καταθέσει και τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην παραπέμπει σε ιστοσελίδες.

Υ.Γ. Το παζλ δημοκρατικής αναδιάταξης ολοκληρώνεται. Η χώρα περνάει σε άλλη – νέα φάση… Χρειάζεται μια νέα – διαφορετική Αυτοδιοίκηση. Ένα ευρύτατο ενωτικό δημοκρατικό και ριζοσπαστικό ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην Αυτοδιοίκηση μεγαλώνει, και θα νικήσει.

Με την απλή αναλογική έρχεται και ένας νέος πολιτικός πολιτισμός, της προγραμματικής σύνθεσης, του ουσιαστικού διαλόγου και των πρακτικών αποτελεσμάτων

Οι εκφραστές αυτού που μας έφερε σε αυτή την καθολική κρίση, καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τα λάθη τους και να ξεκουραστούν από την προσπάθεια τους να σώσουν και πάλι την χώρα και τους πολίτες. Σεμνά και ταπεινά, ας δείξουν ότι ξέρουν να διαχειρίζονται με αξιοπρέπεια την ήττα τους.

Τότε θα είναι χρήσιμοι, σαν αντιπολίτευση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή