Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Που βρίσκεται η Φαρκαδόνα; Ποιος θα την βάλει επιτέλους στον χάρτη;

Μια περιφερειακή ενότητα, τέσσερις δήμοι, κι όμως ο Δήμος Φαρκαδόνας, παραμένει εκτός του χάρτη του τουρισμού παρόλο που κάθε χρόνο επισκέπτονται την περιοχή μας χιλιάδες τουρίστες.

Τα όσα συντελούν σε αυτή τη δυσάρεστη θέση είναι αρκετά όμως δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία μιας και τα εργαλεία υπάρχουν. Μένει να βρεθούν οι άνθρωποι που θα τα αξιοποιήσουν.

Είναι καλό βέβαια, να τεθούν και κάποια δεδομένα για να μην αδικηθεί η περιοχή: Δεν είναι απαραίτητο ένας δήμος να αποτελεί τουριστική ατραξιόν για να θεωρείται ανεπτυγμένος.

Ωστόσο, όταν έχει τη δυνατότητα, τα ιστορικά στοιχεία, τη μοναδικότητα του τοπίου, είναι αδιανόητο να μην αναδειχθούν προσθέτοντας όφελος.

Η Φαρκαδόνα έχει αυτή την περίοδο την μεγαλύτερη και τελευταία ίσως ευκαιρία να μπει δυναμικά στον χάρτη της επισκεψιμότητας όχι μόνο για τους τουρίστες άλλων νομών και χωρών, αλλά και για τους κατοίκους του νομού Τρικάλων, που η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα γνωρίζουν για την περιοχή αυτή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης μέσα από την ένταξη των έργων έρευνας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας σε προγράμματα χρηματοδότησης, καθώς και η συντονισμένη προσπάθεια της Εφορίας Αρχαιοτήτων στην κατεύθυνση αυτή, προσφέρουν μια λαμπρή ευκαιρία λίγο πριν χαθεί ολότελα το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης, στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι νέοι άνθρωποι κινητοποιούνται στην ίδια φιλοσοφία για τον τόπο τους, δίνοντας ακόμη μια ώθηση. Μένουν οι τοπικές αρχές (νυν και επόμενες) να εκτιμήσουν και να συντονίσουν τις δικές τους δυνάμεις ώστε να διαμορφώσουν έναν δήμο που να αποτελεί πόλο έλξης, ανάλογο της ιστορίας του και της προσφοράς του διαχρονικά στην περιοχή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή