Πραγματικότητα καλεί Κυβέρνηση! Ακούει κανείς;

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι παραλείξεις και η έλλειψη σχεδιασμού για την ομαλή επιστροφή στα θρανία δεν έχουν προηγούμενο. Τη στιγμή, λοιπόν, που εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς καλούνται να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί με ημίμετρα να απεκδυθεί των ευθυνών του και να μετακυλίσει την κρατική υποχρέωση για λήψη γενικών μέτρων προστασίας στην ατομική ευθύνη καθηγητών και μαθητών. Έτσι, οι καθαρίστριες «περίπου» επαρκούν, οι μάσκες είναι «περίπου» έτοιμες, οι αναπληρωτές «περίπου» θα προσληφθούν, οι αποστάσεις «περίπου» θα τηρηθούν αφού η κ. Κεραμέως αύξησε το όριο των μαθητών από 22 σε 26 στο Δημοτικό ενώ τα κρούσματα «περίπου» θα διαπιστωθούν καθώς τεστ «περίπου» θα διενεργηθούν!

 Ταυτόχρονα, το πρόχειρο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τα σχολεία δεν διασφαλίζει με κανένα μέσο τις σχολικές μονάδες, γεγονός που διαπιστώθηκε ήδη από τα πρώτα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, επιτείνοντας έτσι, ακόμα περισσότερο, την ανασφάλεια όλων.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μας αποτελεί ένα στοίχημα  που επιβάλλεται να κερδηθεί.

 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας να γίνουν πειραματόζωα του «βλέποντας και κάνοντας» της Κυβέρνησης.

 Η ΝΔ επιβάλλεται, επιτέλους, να συνταχθεί με την πραγματικότητα.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή