Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ξενάγηση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Το κοινό της Βιβλιοθήκης, καθώς και οι μικροί μας φίλοι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, είχαν την ευκαιρία το πρωί της Πέμπτης να ξεναγηθούν διαδικτυακά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ιδρύθηκε το 1977 και σήμερα οι κυρίως χώροι του καταλαμβάνουν πάνω από 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Η συλλογή του πλησιάζει τα 300 οχήματα και είναι αφιερωμένη στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτουαπό τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου.

Σκοπός του Μουσείου Αυτοκινήτου είναι η ενημέρωση του κοινού για τα επιτεύγματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και η εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά.

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε και στους τέσσερις ορόφους του κτιρίου, με κάποια κομμάτια της συλλογής να κλέβουν τις εντυπώσεις! Bentley, RollsRoyce, Lamborghini, Chryslerείναι κάποια μόνο από τα μοντέλα που ενθουσίασαν το κοινό με τον υπέροχο σχεδιασμό τους. Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον για τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων και έθεσαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη προέλευση τους. Φυσικά, υποσχέθηκαν στους υπεύθυνους του Μουσείου να το επισκεφθούν σύντομα και δια ζώσης.

Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που δέχθηκε να μας ξεναγήσει στην υπέροχη πραγματικά συλλογή του.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή