Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον αστροφυσικό κ. Διονύσιο Σιμόπουλο

Το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύσιο Σιμόπουλο με θέμα «Η αποκάλυψη του σύμπαντος».

Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε για το «πορτρέτο» του σύμπαντος και την διαρκή προσπάθεια των αστρονόμων να εξερευνήσουν τον μαγικό και αινιγματικό κόσμο του ουρανού και να δώσουν απαντήσεις για το άγνωστο που μας περιβάλλει. Ο κ. Σιμόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα πλανητικά συστήματα και το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη ή σε άλλους πλανήτες. Επίσης, τέθηκαν ερωτήσεις για το αν και πότε θα πάψει η γη να υπάρχει, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Σιμόπουλου σε υπαρξιακά θέματα: «Είμαστε αστρόσκονη· ερχόμαστε και επιστρέφουμε στα άστρα».

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν φορείς από σχεδόν όλα ταμέρη της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Μαγνησίας, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων από το εσωτερικό, το εξωτερικό και την Κύπρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κα Κατερίνα – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ και ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Διονύσιο Σιμόπουλο για την χαρά και την τιμή να βρίσκεται κοντά μας, έστω και διαδικτυακά, καθώς και όλους τους φορείς και ιδιώτες για την συμμετοχή τους στην τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή