Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Απόστολο Ηλιόπουλο, Αντιπρόεδρο της KDK

Η Βιβλιοθήκη, επιθυμώντας να κρατήσει την επαφή με το κοινό κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού, οργανώνει διαδικτυακές συναντήσεις με ποικίλη θεματολογία. Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Απόστολου Ηλιόπουλου, Αντιπροέδρου της KDK, σχετικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στη «γεωπολιτική σκακιέρα» της Μεσογείου.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο πολύπλοκο σύστημα των προεδρικών εκλογών, τις ιδιομορφίες που το χαρακτηρίζουν και τον τρόπο που τελικά εκλέγεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Έγινε αναφορά στην απερχόμενη ηγεσία, στις καταγγελίες περί νοθείας του αποτελέσματος και στις προσδοκίες του αμερικανικού λαού από τον νέο πρόεδρο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια ανάλυση για τη σημασία των αμερικανικών εκλογών σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως για τον τρόπο που θα επηρεάσει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ την Ανατολική Μεσόγειο, το σταυροδρόμι Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

admins
Author: admins

Share:
Έργα όλη την ερχόμενη εβδομάδα στο Βαρούσι

Έργα όλη την ερχόμενη εβδομάδα στο Βαρούσι

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών αποξήλωσης …
Που θα γίνουν διακοπές ρεύματος την ερχόμενη εβδομάδα

Που θα γίνουν διακοπές ρεύματος την ερχόμενη εβδομάδα

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές των παρακάτω περιοχών ότι θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος …
Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Γκιζλής

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Γκιζλής

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού, αδελφό και θείο, Γεώργιο Ευθ. Γκιζλή …