Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πράσινο φως για τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 – 17 ετών

Στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονωϊού, δόθηκε το πράσινο φως από την Επιτροπή για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας από 15 έως 17 ετών. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εκτενώς η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η κα Θεοδωρίδου μίλησε για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, τονίζοντας τη μεγάλη μεταδοτικότητά της, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί (και) στην αντίστοιχη επικινδυνότητα, αφού «δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία» όπως είπε.

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι «τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα είναι τα ανεμβολίαστα και τα άτομα κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς και τα τέσσερα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη σε υψηλό ποσοστό. Ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός των εφήβων», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την καταλληλόλητα των εμβολίων για τους εφήβους, πρότεινε ως τα πλέον κατάλληλα τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, τα οποία χρησιμοποιούνται σε χώρες που έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς σε εφήβους.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή